Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

FOTO: Paskat, ko salna nodarījusi Ādažu pusē

Attēlam ir ilustratīva nozīme © EPA/ SCANPIX

Naktī uz sestdienu daudzviet Latvijā novērota salna. Iedzīvotāji Ādažu pusē publicējuši, cik lielu postu tur radījis negaidītais sals.

"Lūk tā mums gāja šorīt! Ādaži. Lai nebūtu pārpratumu - mēs jau gadiem pie salnām katru rītu laistam... Šorīt tā vairs nebija salna! Pat ūdens caurules bija jāglābj no aizsalšanas," sociālajā tīklā facebook raksta kāda uzņēmuma pārstāvji.

"Protams, ļoti žēl, jo šogad no jaunajiem kociņiem gaidījām pirmo lielāko ražu... Mums tikai pašu kārumam, bet vai izdevās nosargāt lielo dārzu saimniekiem!
Esmu tomēr cerīga! Vasarā došu ziņu, vai kāda oga būs paglābusies.

Liels paldies visiem par līdzi jušanu un padomiem! Šāda pieredze manā dzīvē jau ir bijusi un viss beidzās labi. Šorīt tas uztraukums bija par zemo ķirsīti, kurš tā noliecās, ka pārdzīvojām lai nenolūzt. Bildes ieliku, lai arī jūs redzētu cik tas ir pasakaini skaisti. Agrāk taču tādu iespēju nebija... Spožā saullēktā tas viss vizuļotu kā no kristāla!Zemais ķirsītis jau pēc četrām stundām bija atžirdzis un taisns. Arī ziedi nav nobiruši. Vienu plūmi nelaistījām bet ietinām agrotīklā - varēsim vasarā salīdzināt," raksta publikācijas autori.

Foto apskatāmi šeit.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka spēcīgas salnas gaidāmas vēl arī turpmākajās divās vai trīs naktīs, tomēr gaisa temperatūra tad, visticamāk, nenoslīdēs tik zemu kā naktī uz 6.maiju. Nākamās nedēļas otrajā pusē kļūs siltāks, brīžiem gaidāms lietus.