Divi ASV karavīri vilcienā uz Rīgu izglābuši kāda cilvēka dzīvību

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Jēkabpilī šodien plkst.12 aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) par kāda vilciena pasažiera dzīvības glābšanu ar Aizsardzības ministrijas goda rakstu apbalvoja ASV kapteini Loganu Džordžu un štāba virsseržantu Stīvenu Jangu, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Džordžs un Jangs 25.martā, braucot ar vilcienu no Lielvārdes uz Rīgu, izglābuši kāda vīrieša dzīvību, sniedzot pirmo palīdzību.

Vīrietim pēkšņi bija kļuvis slikti un ASV karavīri nekavējoties rīkojās, sniedzot cietušajam pirmo palīdzību, kontrolējot elpošanu, sirdsdarbību un novietoja vīrieti drošā vietā. Vīrietis atguva samaņu un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam Rīgā.

Abi karavīri ir ASV armijas medicīniskais personāls, un ir īpaši apmācīti medicīniskās palīdzības sniegšanā ārkārtas situācijās.

Džordžs un Jangs Latvijā dienesta pienākumus pilda ASV operācijas "Atlantic Resolve".

Jau vēstīts, ka Latvijā ieradušies aptuveni 150 karavīru no ASV 1. kaujas aviācijas brigādes 3. bataljona, kas ar 13 helikopteru "Black Hawk" atbalstu pilda dienesta pienākumus Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju "Atlantic Resolve". Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Svarīgākais