Viļakā šonakt bijis pat -5 grādu sals; Kurzemē dārdējis pērkons

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Naktī uz sestdienu visā Latvijā, izņemot daļu Kurzemes un Rīgas, gaisa temperatūra noslīdēja zem nulles, daudzviet valsts centrālajos un austrumu novados sasniedzot -3..-5 grādus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar iedzīvotāju ziņoto Viļakā sals pastiprinājās līdz -5 grādiem. "Latvijas Valsts ceļi" sensoru tīklā zemākā gaisa temperatūra bija -4,3 grādi Rēzeknes pievārtē, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā - nepilni -5 grādi Madonā.

Nakts gaitā palielinājās mākoņu daudzums, kas daudzviet pasargāja no lielāka sala.

Vietām valsts rietumu un centrālajā daļā naktī bija īslaicīgi nokrišņi, dažviet Kurzemē - stipri. Jūrā pie Kurzemes rietumkrasta reģistrēti arī vairāki zibens spērieni.

Sestdienas rītā Latvijā daļēji apmācies laiks, vietām - īpaši Ziemeļkurzemē - ir nokrišņi, pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš un gaisa temperatūra paaugstinās.

Rīgā mākoņi daļēji sedz debesis, lēns dienvidu vējš kļūst mērens. Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +1..-2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija +5..+9 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.maijā bija +31 grāds Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -13 grādi Skandināvijā.

Latvijā

"Disidents" veidota kā informatīvs manifests, kur mākslinieki savus darbus pamato ar domas un idejiskās pašizpausmes nozīmīgumu, paužot savu viedokli un skatījumu individuālās izteiksmes materializācijā. Izstādes darbi veidoti no dažādiem materiāliem, objektiem, kas izvietoti Stūra mājā. Tie atspoguļo mākslinieku redzējumu, emocijas un izjūtas par pašreizējo situāciju pasaulē. Izstādē piedalās deviņi mākslinieki - "SOME1", Oļegs Tillbergs, Kirils Panteļejevs, Andris Maračkovskis, Jānis Noviks, Herberts Verpakovskis, Toms Jansons, Raitis Hrolovičs un "MO".