Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Pasta sūtījumos atklāj vairāk nekā pustonnu narkotisko vielu

© F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija pasta sūtījumos atklājusi vairāk nekā pustonnu narkotisko vai psihotropo vielu prekursoru kontrabandu, informēja VID.

Nodokļu un muitas policijas pārvalde šogad aprīlī sākusi trīs kriminālprocesus par narkotisko vai psihotropo vielu izgatavošanai paredzēto izejmateriālu - prekursoru - kontrabandu.

VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki, pārbaudot to rīcībā esošo informāciju, atklājuši vairākus narkotisko vielu izgatavošanai paredzēto izejmateriālu kontrabandas gadījumus, kuros ievests ķīmisks prekursors "1-fenil-2-propanons" jeb "BMK". Tas tiek izmantots narkotiskās vielas "amfetamīna" un "metamfetamīna" ražošanai. Viens no gadījumiem atklāts sadarbībā ar VID Muitas pārvaldi.

2019.gada aprīlī sākti kriminālprocesi par 513 kilogramu, 19,9 kilogramu un 19,9 kilogramu "BMK" saturošas vielas nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai, izmantojot kurjerpasta pakalpojumus.

No izņemtā prekursoru daudzuma iespējams izgatavot aptuveni 300 kilogramu amfetamīna jeb 600 000 devu, kuru aptuvenā tirgus cena ir 3,5 miljoni eiro.

Kriminālprocesu ietvaros aizturētas četras 1969.gadā, 1967.gadā, 1978.gadā un 1984.gadā dzimušas personas. Tās atzītas par aizdomās turētām pēc Krimināllikuma pantiem un personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.