Rīgā atvērts pirmais Baltijā Kazahstānas informācijas centrs

© Publicitātes foto

Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas telpās svinīgi atvērts pirmais Baltijas valstīs Kazahstānas kultūras un informācijas centrs, kas nosaukts kazahu domātāja Abaja vārdā.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas un Kazahstānas radošās inteliģences, kazahu kopienas Latvijā pārstāvji un abu valstu uzņēmēji.

Abaja vārdā nosauktais kultūras un informācijas centrs atrodas LU Akadēmiskās bibliotēkas ēkā Rīgā, Rūpniecības ielā 10. Centrā atrodams daudz grāmatu par Kazahstānas kultūru, vēsturi, tradīcijām un dzīvi mūsdienās. Tur var iepazīties ar Kazahstānas mūsdienu mākslinieku gleznām un lietišķās mākslas paraugiem. Vietas pietiek arī radošu tikšanos un semināru rīkošanai.

“Ar kultūras centra atklāšanu Kazahstāna Latvijai ir kļuvusi tuvāka,” sacīja LU Akadēmiskās bibliotēkas vadītāja Venta Kocere, “tagad starp mūsu valstīm ir uzbūvēts kultūras tiltiņš. Mums tas jāstiprina un jāpārvērš par platu kultūras ceļu. Domāju, ka kultūras un informācijas centrs dos ierosmi Latvijas jauniešiem tuvāk iepazīties ar Kazahstānas kultūru un vēsturi”.

“Baltijas valstīs šis ir pirmais šāds centrs,” pastāstīja Kazahstānas nacionālās bibliotēkas vadītājas vietniece Nurbali Tekesbajeva, “mēs esam dāvinājuši tam lielu grāmatu kolekciju, kas interesentiem dod iespēju dziļāk iepazīties ar kazahu tautas kultūru. Šis centrs turpmāk būs vieta, kur notiks dažādi pasākumi ar rakstnieku, žurnālistu, zinātnieku piedalīšanos.”

Kazahstānas konsuls Kairats Kambarovs pasākumā atzīmēja, ka Abaja vārdā nosauktais centrs tiek atvērts LU Akadēmiskajā bibliotēkā, kurai ir piecus gadsimtus senas tradīcijas, tāpēc sevišķi patīkami, ka bibliotēkas fondam tagad pievienosies arī vērtīgas grāmatas no Kazahstānas.

Centra atklāšanas ceremonijas laikā tika parakstīts memorands par LU Akadēmiskās bibliotēkas un Kazahstānas Nacionālās bibliotēkas sadarbību. Centrs izveidots līdzdarbojoties arī Kazahstānas vēstniecībai un uzņēmumiem "Bridge", "Eko Air".

Centrs ir pieejams apmeklētājiem Rūpniecības ielā 10 darba dienās no pulksten 09:00 līdz 17:00.

Svarīgākais