Atsākti būvdarbi autoceļa Jelgava-Iecava posmā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Atsākušies būvdarbi uz reģionālā autoceļa Jelgava-Iecava posmā no krustojuma ar Jelgavas šoseju līdz Cenu un Salgales pagastu robežai Ozolnieku novadā,  informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šonedēļ autoceļa remonta posmā ir braukšanas ātruma ierobežojums 50 kilometri stundā un vietām arī brauktuves sašaurinājums.

Posmā jau ir nomainīts salturīgais slānis un šķembu pamatne, ieklātas divas kārtas asfalta, vēl atlicis ieklāt virskārtu. Ir pārbūvētas nobrauktuves uz Jelgavas šoseju, bet Jelgavā no tuvējām autobusu pieturvietām uz Ānes rajonu vēl atlicis izbūvēt apgaismotas gājēju ietves.

LVC informē, ka būvdarbu ietvaros posms būs ieguvis sakārtotu ūdens novadi - atlicis nostiprināt nomainīto caurteku galus un iztīrīt grāvjus, kā arī veikt barjeru montāžu.

Būvdarbus plānots pabeigt šovasar.

Būvdarbus veic SIA "Strabag" par līgumcenu 6,2 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.