Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Pareizticīgo metropolīts Aleksandrs Lieldienās novēl mieru

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs pareizticīgo Lieldienās iedzīvotājiem novēl mieru un neizsīkstošu Dieva palīdzību.

Garīdznieks uzsvēra, ka Kristus Augšāmcelšanās diena ir patiesi dižena un gaismu nesoša. Pārcietis krusta ciešanas, Kristus uzvar nāvi un elles spēkus, atverot ceļu ikvienam cilvēkam, kurš, noejot zemes ciešanu ceļu, var iemantot mūžīgo dzīvi debesu valstībā, kurp mūs arī aicina debesīs pacēlies Kristus, norādīja metropolīts.

"Ar savu uzvaru pār nāvi kungs pārliecina mūs, ka arī mēs "nemirsim, bet pāriesim no nāves dzīvībā"," vēstījumā Lieldienās pauda Aleksandrs.

Baznīcas galva mudināja cilvēkus mīlēt Kungu no visas savas sirds, jo arī augšāmcēlies Kristus pirmos iemīlēja mūs.

"Līksmosim par augšāmcēlušos pestītāju, jo šo prieku mums neatņems neviens!" aicināja metropolīts.

Metropolīts Aleksandrs uzsvēra, ka Kristus pestītājs dibināja Svēto Pareizticīgo baznīcu, kura ir nedalāma Kristus miesa, jo baznīca ir nedalāma. Metropolīts Aleksandrs aicina visus pastāvīgi lūgties par baznīcu, par tās vienotības saglabāšanu, lūgties par mieru, par klusumu, par pestīšanu un labklājību.

Garīdznieks Lieldienās iedzīvotājiem novēl mieru un prieku, kristīgu savstarpēju sapratni, gara un miesas spēku stiprību, pestīšanu un neizsīkstošu Dieva palīdzību.