Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Lielajai talkai pieteiktas vairāk nekā 1200 sakopjamās vietas

© Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency

Interneta vietnē "talkas.lv" līdz šodienai pieteiktas jau vairāk nekā 1200 sakopjamās vietas, tādēļ Lielās talkas organizatori nolēmuši pagarināt talku reģistrēšanas termiņu līdz rītdienas, 25. aprīļa, pulksten 14, informēja Lielās talkas sabiedrisko attiecību konsultante Gita Sauka.

Viņa norādīja, ka sakopjamo vietu reģistrācija jāveic pēc iespējas savlaicīgi, lai piektdien visi talku koordinatori varētu saņemt atkritumu maisus sestdienas talkošanai.

Jau vēstīts, ka šogad Lielā talka notiks 27.aprīlī un tajā cilvēki ne tikai tiek aicināti vākt atkritumus, bet iet vienu soli tālāk un atkritumus uzreiz arī šķirot, aģentūru LETA informēja sabiedriskās iniciatīvas pārstāve Anda Treija.

"Domājot par Latvijas nākamajiem 100 gadiem, šogad vēlamies talkas tradīciju pacelt jaunā kvalitātē, galvenokārt akcentējot sabiedrības izglītošanu, kā arī informēšanu par pasaules norisēm vides jomā, jo Latvija nevar dzīvot atrauti no visas pasaules. Vēl jo vairāk - mēs esam viena no tām pasaules valstīm, kas vides sakopšanas jomā var radīt piemēru citām pasaules valstīm," aicināja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Desmit gadu garumā Lielajā talkā kopumā ir piedalījušies aptuveni 500 000 dalībnieku, un talkojuši latvieši ir arī citās pasaules valstīs. Atkritumu daudzums ir vairāk nekā par pusi samazinājies, salīdzinot ar 2008.gadu; 2018.gada talkā tas jau bija samazinājies uz pusi, salīdzinot ar 2017.gadu.

Daudzviet pašvaldību teritorijās vairs nav atrodami atkritumi, tāpēc talkas vietās tiek organizētas apkārtnes labiekārtošanas un koku stādīšanas talkas. Treija norādīja, ka šie fakti ir apliecinājums tam, ka Lielā talka ir konsekventi virzījusies izvēlētā mērķa - tīras un zaļas valsts virzienā.