Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"Saskaņai" bažas, ka pret partiju vērsts "bezprecedenta spiediens" no drošības iestādēm

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Politiskā partija "Saskaņa", komentējot vairākas drošības dienestu aktivitātes, apgalvo, ka pret partiju ir vērsts "bezprecedenta spiediens".

"Saskaņa" paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem informē, ka ir vērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, Satversmes aizsardzības biroja direktora Jāņa Maizīša un Valsts drošības dienesta priekšnieka Normunda Mežvieta, paužot bažas, ka pret partijas biedriem tiek vērsts politisks spiediens.

"Pēdējo dienu laikā partijas "Saskaņa" biedri piedzīvo bezprecedenta spiedienu, kas balansē uz vajāšanas robežas," teikts vēstulē, ko partijas vārdā parakstījusi Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova.

"Saskaņas" vēstulē tiek apgalvots, ka bez motivācijas, turklāt publiski un pazemojošā veidā lidostā tika veikta personīgās bagāžas kratīšana Daugavpils mēram Andrejam Elksniņam (S) un Rīgas vicemēram Vadimam Baraņņikam. "Ar ļoti apšaubāmiem iemesliem tiek aizturēts godājams ārsts cienījamā vecumā Genādijs Sevestjanovs," klāsta "Saskaņas" pārstāvji.

Partijas pārstāvji uzskata, ka šādā veidā notiek "mēģinājums kompromitēt politisko spēku, kas ilgstoši gūst vislielāko Latvijas pilsoņu atbalstu vēlēšanās, kas vada lielākās Latvijas pašvaldības".

Kā ziņots, Rosļikova kabinetā šodien veikta kratīšana Valsts drošības dienesta (VDD) sāktā kriminālprocesā par nacionālā, rasu un etniskā naida izraisīšanu, aģentūra LETA noskaidroja VDD. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VVD darbinieki paviesojušies arī Rosļikova mājās.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VDD veiktās darbības saistītas ar šī gada februārī izplatītajām skrejlapām, uz kurām pausts aicinājums ierasties uz partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņu. Tāpat darbības, iespējams, veiktas saistībā ar "Facebook" lapas "101.kilometrs" aktivitātēm. Aģentūra LETA novēroja, ka šajā platformā tiek publicēti ieraksti, kas bieži vien vēsta par Latviju kā neizdevušos valsti, tostarp, izsmejot pie varas esošos politiķus. Tāpat ierakstos bieži kritizēta Rīgas domes vadība.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs kriminālprocesā par Rīgas 1.slimnīcas iepirkumiem bija aizturējis slimnīcas valdes locekli un Rīgas domes deputātu Sevastjanovu.

LETA jau ziņoja, ka pēc atgriešanās no Maskavā notikušā samita par transporta infrastruktūras attīstības jomu Elksniņu un viņa partijas biedru, Rīgas vicemēru Baraņņiku Rīgas lidostā pārmeklējuši VDD darbinieki, sociālajā tīklā "Facebook" svētdienas vakarā rakstīja Elksniņš.