Valdība par budžetu turpinās spriest otrdien

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Valdības ārkārtas sēdē, kas ilga tikai nepilnu stundu, šodien netika uzsāktas konkrētas sarunas par nākamā gada budžetu.

Nepilnu stundu apspriedušies ministri atstāja valdās sēžu zāli. Šodien diskusijā aizsāktie jautājumi par nākamā gada budžetu tiks turpināt otrdienas valdības sēdes slēgtajā daļā. Finanšu ministrija (FM) šodienas sēdē atbilstoši sestdien nolemtajam bija sagatavojusi konkrētus izdevumu samazinājumu priekšlikumus, bet ministri ar šo informāciju nebija iepazinušies, tādēļ tika nolemts, ka šis jautājums tiks skatīts rīt, 22. septembrī, valdības sēdē. Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) atzina, ka „cipari mums bija tikai piecas minūtes pirms valdības sēdes”.

Satiksmes ministra Kaspars Gerhards (TB/LNNK) sacīja, ka diskutēts par finansējumu valsts funkcijām – vai ir iespējams no kādām funkcijām atteikties, kura no nozarēm ir prioritāra un uz kuru samazinājumu neattiektos. Tiesa, par šiem pašiem jautājumiem valdība vairākas stundas diskutēja jau sestdienas ārkārtas sēdē. Līdz rītdienas valdības sēdei katras ministrijas speciālistiem atbilstoši šodien FM ekspertu iesniegtajai informācijai jāsagatavo savi varianti, kurus tad varētu izskatīt valdības sēdē.

Sestdien valdība vienojās: lai veiktu budžeta deficīta samazinājumu par 500 miljoniem latu, tā izdevumi tiks mazināti par 275 miljoniem latu. Pēc premjerministra Valda Dombrovska (JL) teiktā izdevumi 275 miljonu latu apmērā tiks mazināti, izvērtējot valsts funkcijas.

Šonedēļ plānota vēl viena valdības ārkārtas sēdes nākamā gada valsts budžeta izskatīšanai - ceturtdien, 24. septembrī.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais