Aicina ziedot līdzekļus Brīvības pieminekļa izgaismošanai

© F64

Šodien plkst.10.30 Rīgā, Kaļķu ielā 28, tiks atklāta labdarības kustība "Gaisma mūsu brīvībai!", kuras mērķis būs vākt līdzekļus Brīvības pieminekļa izgaismošanai, informēja organizācijas "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne.

Kā norāda Ošāne, 2018.gada nogalē domubiedru grupa bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera vadībā nodibināja Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondu. Fonda mērķis ir nodrošināt Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekta izstrādi, projektēšanu un arī paša apgaismojuma uzstādīšanu.

Lai savāktu nepieciešamos līdzekļus, fonds uzsāks labdarības kustību "Gaisma mūsu brīvībai!", aicinot šim mērķim ziedot ikvienu interesentu.

Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonds jau veicis pieminekļa digitālo uzmērīšanu, kas ir priekšnoteikums apgaismojuma projektēšanai un ierīkošanai. Pieminekļa izgaismošana plānota trīs dažādās noskaņās - ikdienas apgaismojums, kas iedegas līdz ar tumšā laika iestāšanos, svētku izgaismojums, ko izmanto valsts svētkos vai citos svinīgos gadījumos, tajā skaitā ar valsts protokolu saistītos sarīkojumos, kā arī īpaši mākslinieciski veidots izgaismojums.

Pasākumā piedalīsies bijušais Valsts prezidents Zatlers, "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, kā arī vairāki Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda pārstāvji.