Lielupes grīvā atjaunota atpūtas kuģu navigācija

Šodien atjaunota atpūtas kuģu navigācija Lielupes ostas kanālā un tam piegulošajā Lielupes grīvas rajonā, informē Jūrmalas domes pārstāve Inese Auniņa.

Pabeigti visi tehniskie darbi, kas saistīti ar grīvas padziļināšanu,nodrošinot kuģu ceļu 390 metru garumā un 20 metru platumā, kā arī minimālo dziļumu 3,5 metrus.

Lielupes grīvas padziļināšanu veikusi SIA "BGS" un kopumā padziļināšanas darbi izmaksājuši gandrīz 50 000 latu.

Pēc Auniņas teiktā, pagājušajā nedēļā, 23.jūlijā, ar kuģi "Jūrmala" izbraukumā uz Lielupes grīvu devās Jūrmalas pilsētas domes vadība, deputāti un darbinieki, pārliecinoties, ka ostas kanāls un grīva ir pieejama atpūtas kuģu navigācijai, kā arī tur izvietotas attiecīgas navigācijas zīmes, kas saskaņotas ar Latvijas Jūras administrācijas ekspertiem.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais