Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Deputāti uzklausīs Līdaku, kura atkāpās no amata NEPLP

© F64 Photo Agency

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisija iecerējusi jaunnedēļ uzklausīt no amata Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) atteikušos Guntu Līdaku.

Apakškomisijas sēde paredzēta otrdien, 23.aprīlī, plkst.9. Tā notiks Saeimas komisiju sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8.

Kā liecina apakškomisijas darbakārtība, uz sēdi aicināta tikai Līdaka.

Kā ziņots, Līdaka pieņēmusi lēmumu atstāt NEPLP locekļa amatu, uzsverot, ka pašreizējā situācijā, kas izveidojusies ap NEPLP, viņa uzskata par neiespējamu turpināt darbu padomē.

LETA tāpat ziņoja, konkursa rezultātā NEPLP nolēma par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju apstiprināt farmācijas kompānijas "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, bet par LTV valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos - XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem nebija iepriekšējas darba pieredzes medijos.

Paužot uzskatu, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst amatu konkursa nosacījumiem un augstajām prasībām, gan vairākas politiskās partijas, gan žurnālisti un Latvijas Žurnālistu asociācija aicināja NEPLP atcelt šī konkursa rezultātus un rīkot jaunu konkursu. NEPLP to nedarīja un pārmetumus noraidīja. Vēlāk paši Giels un Juhņēviča paziņoja, ka atsakās no amatiem LTV valdē.

Valdošās koalīcijas partijas pirmdien vienojās lūgt Saeimas Juridiskā biroja atzinumu par to, kāds ir likuma regulējums, uz kura pamata parlaments varētu lemt par NEPLP vai tās atsevišķu locekļu atcelšanu no amata.