Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Stankevičs aicina "noslēpumainajai augšāmceltā Kristus klātbūtnei" atvērt visas valsts jomas

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs Lieldienās aicina "noslēpumainajai augšāmceltā Kristus klātbūtnei" atvērt visas valsts jomas.

Kā aģentūrai LETA pauda Stankevičs, Dieva spēks, kas uzmodināja Jēzu no miroņiem, darbojas arī šeit un tagad. Jēzus, atvadoties no saviem mācekļiem, apsolīja: "Lūk, es esmu ar jums ikdienas līdz pasaules beigām." Viņa noslēpumainā un gandrīz nemanāmā klātbūtne cilvēku sabiedrībā notiekošajos procesos lēnām pārveido šo pasauli, skaidroja garīdznieks.

Viena no izpausmēm, ko esam piedzīvojuši, bija komunisma sistēmas sabrukums un Latvijas neatkarības atgūšana, skaidroja Stankevičs. "Tagad redzam, kā mūsu cilvēkos lēnām atjaunojas savas vērtības apziņa un pārliecība par saviem spēkiem," pauda baznīcas galva.

Viņš aicina "noslēpumainajai augšāmceltā Kristus klātbūtnei" atvērt visas mūsu valsts jomas.

Dieva klātbūtnei būtu jābūt teritoriālajā reformā, nodrošinot to, ka tā notiek, ieklausoties visu ieinteresēto pušu viedokļos. "Mums ir vajadzīga tāda reforma, kas palīdzēs novērst Latvijas iedzīvotāju tālāku izplūšanu no valsts," uzsvēra Stankevičs.

Viņa ieskatā sabiedrībai un valstij jāatveras arī uz Dieva klātbūtni, kas vēlas atjaunot Eiropu, īpaši Eiropas Parlamenta vēlēšanu laikā. "Arī no mums ir atkarīgs, vai Eiropas Savienība būs egoistisku indivīdu un valstu konfliktu zona, vai arī telpa, kurā ikviens cilvēks var saņemt atbalstu, lai pilnā mērā īstenotu to Dieva attēlu, ko viņš nes sevī, tādā veidā sasniedzot savu spēju un talantu uzplaukumu un dodot savu ieguldījumu visas sabiedrības attīstībā," sacīja katoļu arhibīskaps.

Stankevičs tāpat mudina Dieva klātbūtnei atvērt politikas un ekonomikas sfēru. "Lai Dieva spēks ceļ gaismā tās struktūras un shēmas, kas līdzīgi dēlēm izsūc mūsu nācijas resursus un smacē tās attīstību un uzplaukumu, kā arī ļauj atrast labākās alternatīvas," vēlēja garīdznieks.

"Kristus ir augšāmcēlies un dzīvo!" uzsvēra Stankevičs. "Gribu ar pilnu pārliecību apliecināt - ir iespējama komunikācija un sadraudzība ar Dievu. Un tad tā pārveido mūsu dzīvi," rezumēja Stankevičs.