Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Vilcienu pasažieriem! Mainās kustības saraksti vairākos maršrutos

© F64

No šodienas būs būtiskas vilcienu kustības izmaiņas Tukuma, Skultes, Jelgavas un Siguldas virzienā saistībā ar pavasara sezonas pasažieru plūsmas pieaugumu un gaidāmajiem sliežu remontdarbiem, informēja "Pasažieru vilciena" pārstāve Agnese Līcīte.

Viņa pavēstīja, ka galvenokārt sarakstos veiktās izmaņas ir saistītas ar pasažieru plūsmas pieaugumu, kas ierasts pavasara sezonā, savukārt vilcienu pienākšanas un atiešanas laiku izmaiņas Tukuma virzienā saistītas ar vilcienu kustības ātruma ierobežojumiem sliežu ceļa remontdarbu laikā posmā Sloka-Dubulti.

Līcīte norādīja, ka pasažieru ērtībām daļa vilcienu, kas līdz šim kursēja tikai darba dienās, turpmāk tiks norīkoti arī brīvdienās, tāpat saraksts ir papildināts ar papildu vilcieniem, kas kursēs katru dienu. Vairākiem vilcieniem Skultes līnijā tiks pagarināti kursēšanas maršruti, piemēram, vilcieni, kas ziemas sezonā bija norīkoti no Rīgas līdz Carnikavai, no šodienas kursēs līdz Saulkrastiem.

Viņa piebilda, ka atsevišķiem vilcieniem ir nedaudz mainīti pienākšanas un atiešanas laiki. Būtiskākās kustību saraksta izmaņas būs Tukuma un Skultes līnijā. Jelgavas līnijā izmaiņas skars četrus vilcienus, bet Siguldas līnijā tiks norīkoti divi papildu vilcieni brīvdienās.

"Pasažieru vilciens" Tukuma līnijas pasažierus aicina īpaši rūpīgi sekot līdzi aktuālajam vilcienu kustības sarakstam, jo šajā līnijā no 24.aprīļa līdz maija beigām tiks mainīti atiešanas un pienākšanas laiki vairākiem darba dienās kursējošiem vilcieniem.

Informācija par vilcienu pienākšanas un atiešanas laikiem ir pieejami "Pasažieru vilciena" mājaslapā un mobilajā lietotnē.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.