Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Vairākās Latvijas pilsētās cilvēki dosies ekumēniskā Krustaceļā

© F64

Lielajā piektdienā vairākās Latvijas pilsētās un ciemos cilvēki dosies ekumēniskā Krustaceļā, skaitot lūgšanu, kas sastāv no 14 apstāšanās vietām, un ir veltīta Jēzus Kristus ciešanu un nāves apcerei.

Valmierā Krustaceļš sāksies plkst.11 no Valmieras Sv.Sīmaņa ev.lut. draudzes nama Veides ielā 2 un turpināsies pa Limbažu ielu un Rīgas ielu līdz Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcai.

Kandavas Gvadelupes Dievmātes baznīcā un Skrīveru katoļu baznīcā Krustaceļš notiks plkst.11.

Rīgā Krustaceļš sāksies plkst.12 pie Sv. Jēkaba katedrāles un dosies pa Vecrīgas ielām.

Kuldīgā plkst.13 notiks ekumēniskais Krustaceļš pilsētā.

Plkst.14 ekumēniskais Krustaceļš dosies no Madonas Romas katoļu baznīcas uz Lazdonas luterāņu baznīcu.

Tikmēr Kolkā ekumeniskais krustaceļš sāksies plkst.16 pie katoļu baznīcas un noslēgsies pie luterāņu baznīcas.

Savukārt plkst.17 Krustaceļš sāksies Liepājā no Sv. Trīsvienības ev. luterāņu katedrāles, kā arī pie Talsu katoļu baznīcas un Ventspilī.

Olaines Bezvainīgās Jaunavas Marijas Romas katoļu baznīcā Krustaceļš sāksies plkst.18.

Šodien plkst.12 Rīgā 13.reizi norisināsies Ekumeniskais Krusta ceļš.

Ekumeniskais Krusta ceļš sāksies laukumā starp Svētā Jēkaba katedrāli un Saeimu, bet noslēgsies Doma laukumā. Apstāšanās vietas būs Svētā Gara Tornis Pils laukumā, Jēkaba laukumā, Bastejkalnā, pie Brīvības pieminekļa, Līvu laukumā un Doma laukumā.

Kā norāda Ziemele, šī gada Krusta ceļa centrālā tēma ir atstumtība. Katrai apstāšanās vietai - stacijai būs veltīta apakštēma. "Pārdomājot tādas apakštēmas kā sevis vainošana, nevērība, meli un manipulācija, mazvērtība, seksuālā vardarbība, norobežošanās no atšķirīgā, kā arī dusmas, kauns un bailes, ikviens tiks aicināts rast individuālu un sabiedrības ceļu no atstumtības caur pieņemšanu uz mīlestību," norāda Ziemele.

Krusta ceļa garīgās pārdomas vadīs Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, mācītājs Krists Kalniņš, māsa Sofija, priesteris Arnis Maziļevskis, mācītājs Linards Rozentāls, Latvijas baptistu savienības bīskaps Kaspars Šterns un Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Ekumeniskajam Krusta ceļam Vecrīgā tiks nodrošināta video tiešraide, ko būs iespējams vērot sociālās vietnes "Facebook" kontā "Ekumeniskais Krusta ceļš", kā arī "www.youtube.com" kontā "Katoļu mediju centrs".