Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Konkursā uz Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatu uzvarējusi Elita Baklāne-Ansberga

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Konkursā uz Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora amatu visaugstāko vērtējumu ieguvusi Elita Baklāne-Ansberga, kura līdz ar to tiek virzīta uz šo amatu, informēja Valsts kancelejā.

Baklāne-Ansberga šodien tiksies ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP), lai iepazītos un prezentētu savu redzējumu par iestādes darbību, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Pēc šīs tikšanās žurnālistiem būs iespēja uzdot savus jautājumus Baklānei-Ansbergai un Pūcem. Tikšanās ar mediju pārstāvjiem notiks plkst.16 VARAM telpās, Peldu ielā 25, 3.stāvā.

Valsts kancelejā informē, ka Baklānes-Ansbergas nozīmīgākā vadītāja pieredze iegūta, sešus gadus vadot Valsts zemes dienestu. Pēc šī amata atstāšanas viņa divus gadus vadīja Ekonomikas nodaļu Ventspils pilsētas domē, vēlāk kļūdama par vairāku miljonu eiro projekta "Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas" vadītāju, kā arī Ventspils un Valmieras partnerības veidotāju.

Šajā laikā konkursa uzvarētāja apguvusi un izkopusi tādas prasmes kā pārmaiņu vadīšana, organizāciju veidošana un restrukturizācija; uzkrātas arī zināšanas par integrētu teritorijas attīstības plānošanu.

Baklānei-Ansbergai ir maģistra grāds vadībzinātnē, kas iegūts Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē. Tāpat VVD ģenerāldirektora amata pretendente, studējot LU Starptautisko attiecību institūtā, ieguvusi maģistra grādu ekonomikā. Baklāne-Ansberga teicami pārvalda angļu un krievu valodu, pārzina vācu valodu un pamatzināšanu līmenī prot arī spāņu valodu, pavēstīja Valsts kancelejā.

Baklāne-Ansberga norāda, ka viena no viņas prioritātēm ir vides piesārņojošo darbību - jo īpaši atkritumu apsaimniekošanas jomas un gaisa piesārņojuma - kontroles sistēmas pilnveidošana un ekoinovāciju ieviešanas sekmēšana.

"Kontroles procesu un preventīvo pasākumu attīstību šajās jomās, stājoties Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatā, es izvirzītu starp svarīgākajiem darāmajiem darbiem. Ne mazāk svarīgi ir uzlabot komunikāciju ar sabiedrību, veidojot dialogu ar iedzīvotājiem, pašvaldībām un uzņēmumiem. Par darbiem, kas paveikti un kas veicami vides kvalitātes uzlabošanā, tātad arī sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanā, jāspēj stāstīt ne tikai vienkārši un saprotami, bet arī caur sabiedrības ieguvumu prizmu," pauž konkursa uzvarētāja.

Baklānes-Ansbergas kandidatūra ir ieteikta ministram Pūcem, kurš lems, vai šo kandidatūru virzīt izskatīšanai Ministru kabinetā. Ja tur amata pretendente gūst atbalstu, viņa šajā amatā tiks iecelta uz pieciem gadiem.

Konkursa komisija bija vienisprātis par to, ka no visiem pretendentiem tieši Baklāne-Ansberga konkursa gaitā vispārliecinošāk pierādīja savu piemērotību VVD ģenerāldirektora amatam, informēja Valsts kancelejā.