Likumsargi aiztur kabatzagli, kura uzdarbojusies sabiedriskajā transportā Liepājā

© Pixabay

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī martā saņemta informācija par to, ka autobusos uzdarbojas kabatzagle, izvelkot no somām un kabatām naudas makus, informēja VP.

Sieviete izvēlējusies savas darbības veikt Liepājas sabiedriskā transporta 3. maršruta autobusā, kur arī pieķerta pie rokas.

7. martā Liepājā kāda sieviete konstatēja, ka pēc brauciena ar 3. maršruta autobusu, tika nozagts viņas naudas maks ar 40 eiro un dokumentiem. 28. martā kāda sieviete atskārta, ka pēc brauciena ar 3. maršruta autobusu, tika nozagts viņas naudas maks ar 150 eiro, personas apliecību un norēķinu karti.

Veicot darbu kriminālprocesā, Liepājas iecirkņa Kārtības un Kriminālpolicijas nodaļas inspektori zādzības izdarīšanas brīdī, 4. aprīlī, 3. maršruta autobusā aizturēja 1979. gadā dzimušu sievieti, kura jau iepriekš ir sodīta par zādzību izdarīšanu.

VP par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Likumsargi ikvienu aicina pārdomāt savus ieradumus, lai izvairītos no šādiem nepatīkamiem gadījumiem:

  • naudas makus turēt jaku iekšējās kabatās, bikšu priekšējās kabatās (bieži zādzības notiek, izvelkot maku no bikšu aizmugurējās kabatas vai jakas sānu kabatas);
  • ikdienā lietot somas, kurām ir rāvējslēdzējs, īpaši tādas, kurām pāri ir pārsegs;
  • ja tiek izmantotas mugursomas, tad galējas nepieciešamības gadījumā vērtīgāko jātur somas lielākā nodalījumā, kas piekļaujas mugurai, nevis ērtāk sasniedzamās sānu vai aizmugurējās kabatās;
  • plecu somas jānēsā iespējami īsākās siksnās, lai tās var satvert padusē;
  • piepildītākās sabiedriskās vietās somas labāk turēt sev priekšā;
  • atklāti necilāt naudas maciņu un tā saturu.

VP atgādina, ka jānēsā līdzi tik daudz naudas līdzekļu, cik tas konkrētajā dienā ir nepieciešams. Makā nevajadzētut turēt internetbankas kodu karti kopā ar lapiņu, kurā norādīts lietotājvārds un parole, kā arī bankas karti ar pielīmētu vai otrā pusē uzrakstītu PIN kodu. Nozaudēšanas vai zādzības gadījumā, nekavējoties jāinformē banka un jābloķē kartes. nternetbanku.

Svarīgākais