Ugunsdzēsēji Valkas un Virgas pagastos dzēsuši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Vakardien ugunsdzēsēji dzēsuši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus Valkas novada Valkas pagastā un Priekules novada Virgas pagastā, jo ugunsliesmas bija apņēmušas kādu saimniecības ēku un daudzdzīvokļu ēkas jumtu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD izsaukumu uz Valkas pagastu bija saņēmuši plkst.16.32, jo ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka deg saimniecības ēka 170 kvadrātmetru platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Pēc trīs stundu ilga darba, ugunsdzēsējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēt un no liesmām nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju un vēl vienu šķūni. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Kārķu pašvaldības brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums un vietējais iedzīvotājs ar traktortehniku.

Plkst. 17.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Priekules novada Virgas pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega dzīvojamā māja un tās jumts ar atklātu liesmu 120 kvadrātmetru platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamā māja deg pilnā platībā ar atklātu liesmu un pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki.

Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ugunsdzēsēji no degošās ēkas izglāba kaķi.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 87 ugunsgrēki, no tiem 62 bija kūlas ugunsgrēki.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)