Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Reizniece-Ozola: Ja būtu iespēja vēlreiz ieviest nodokļu reformu, es darītu tieši to pašu

© F64

Ja tagad būtu iespēja vēlreiz ieviest tā dēvēto nodokļu reformu, kas tika īstenota Māra Kučinska (ZZS) valdības laikā, tad toreizējā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) kopumā rīkotos tieši tāpat kā toreiz, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina politiķe, kura tagad kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

"Kopumā es darītu tieši to pašu, bet varbūt kaut kādas tehniskas lietas noteikti mēģinātu izdarīt veiksmīgāk," atzina Reizniece-Ozola, skaidrojot, ka progresīvo nodokļu sistēmu ieviest darbaspēkam ir visai sarežģīti.

Pēc politiķes teiktā, ar tagadējo pieredzi viņa būtu pievērsusi lielāku uzmanību sabiedrības izglītošanai un nodokļu reformas izskaidrošanai.

Kā ziņots, 2017.gadā valdība veica priekšdarbus, lai no 2018.gada 1.janvāra ieviestu tā dēvēto nodokļu reformu, ar kuru pirmo reizi Latvijā tika ieviesta progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likme.

Ieviešot minētās nodokļu izmaiņas, IIN sistēma kļuva sarežģītāk administrējama, bet 2019.gadā daudzi iedzīvotāji bija nepatīkami pārsteigti par to, ka nodokļu reformas rezultātā viņi ir palikuši parādā valstij.