Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Rīgā kādā dzīvoklī briesmīgos sadzīves apstākļos atrod trīs mazus bērnus

© f64

Rīgā pašvaldības policija (RPP) pagājušajā nedēļā antisanitāros apstākļos atradusi trīs mazus bērnus.

11. aprīlī policija saņēma informāciju par kādu sievieti alkohola reibumā, kura nespēj parūpēties par savām atvasēm. Apstākļu pārbaudīšanai uz norādīto dzīvokli tikusi norīkota tuvākā autopatruļa.

Likumsargi notikuma vietā sastapa bērnu vecmmāmiņu, kura ar grūtībām pārvietojās pa dzīvokli. Vecmāmiņa apgalvoja, ka bērnu māte esot pirms stundas aizgājusi pastaigāties, savukārt atvases nodotas viņas uzraudzībā. Bērnu mātes tālruņa numuru viņa nevarēja nosaukt.

Pārrunu laikā policisti guvuši apliecinājumu, ka bērnu klātbūtnē tiek smēķēts, savukārt uz grīdas mētājās bērnu krāsojamās grāmatas, izlietotas autiņbiksītes, suņa izkārnījumi un barība. Pa istabu skraidīja divi mazi bērni, kuri bija nosmērējušies ar tumšu guaša krāsu. Tāpat ar krāsu bija nosmērētas sienas un mēbeles.

Turpat istabā zīdaiņu gultiņā pie atvērta loga gulēja trešais bērns. Tikai pēc policistu aizrādījumiem sieviete logu aiztaisīja, zīdaini apsedza un viņam iedeva pudelīti.

Uz notikuma vietu izsaukti mediķi, kuri konstatēja, ka zīdainim ir paaugstināta temperatūra un ilgstoši nav mainītas autiņbiksītes. Savukārt, pārbaudot bērnam iedoto pudelīti, radās aizdomas, ka zīdainim iedota sarūgusi pārtika.

Mediķi nolēma visus bērnus hospitalizēt. Ņemot vērā, ka ar bērnu māti nebija iespējams sazināties, kā arī to, ka dzīvoklī konstatēti antisanitāri apstākļi, likumsargi pieņēma lēmumu bērnus šķirt no ģimenes.

Policisti, pavadot bērnus līdz mediķu operatīvajam transportlīdzeklim, sastapa kādu garāmgājēju, kurš apliecināja, ka ir bērnu mātes draugs. Vīrietis policijai apgalvoja, ka draudzene esot aizbraukusi pie paziņām lietot alkoholu. Tāpat viņš norādīja, ka sieviete par savām atvasēm nerūpējas un to esot viņai regulāri aizrādījis.

Pievakarē policijā saņemta informācija no slimnīcas, ka bērniem veiktas visas nepieciešamās pārbaudes un viņi varot doties uz krīzes centru.

Visi trīs bērni nogādāti krīzes centrā, savukārt lietas materiāli pārsūtīti Rīgas bāriņtiesai, Rīgas sociālajam dienestam, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem.