Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Baltic Beach Party atvadās ar negaisa radītām problēmām

Liepājā agrā svētdienas rītā beidzās pēc skaita nu jau desmitais festivāls Baltic Beach Party, kurš šoreiz noritēja trīs dienas. Kārtējo reizi organizatoriem galvassāpes sagādāja pilsētas, kurā piedzimst vējš, nepastāvīgie laika apstākļi.

Baltic Beach Party (BBP) rīkotāji brāļi Raivo un Mareks Mediņi, kā zināms, jau iepriekš bija paziņojuši – desmitais pludmales festivāls būs arī pēdējais, jo vietējā pašvaldība tā organizēšanā neizrāda pietiekamu pretimnākšanu. Pēc festivāla laimīgām beigām R. Mediņš gan deva cerību, ka, iespējams, arī nākamgad festivālu dzīve Liepājā tomēr nebūs mirusi.

Jubilejas festivāls atgādināja notikumus pirms vairākiem gadiem, kad vētra apslīcināja BBP lielo skatuvi, tāpēc koncertus nācās pārcelt uz svētdienu. Šoreiz negaiss Liepājā plosījās tikai pusstundu, taču arī pamanījās krietni papostīt lielo skatuvi, kā dēļ uzstāšanās uz tās aizkavējās par trim stundām, turklāt ieviesa BBP programmā krietnas korekcijas – daži izpildītāji tika pārcelti uz mazo skatuvi, bet dažiem uzstāšanās iekrita krietni vēlākās stundās. Pēc neoficiālas informācijas, tikai Labvēlīgais tips neesot bijis mierā ar koncertēšanu piecos no rīta, tāpēc pametis Liepāju.

Pēc BBP rīkotāju sniegtās informācijas, jau pirmajās divās dienās festivālu apmeklētāju skaits sasniedzis apmēram 30 000. "Esam gandarīti, ka ideja par trīs dienām ir attaisnojusies un daudzi apmeklēja festivālu arī ceturtdienā, kad provizoriski BBP apmeklētāju skaits sasniedza 8000," tā R. Mediņš. Neatkarīgās apskatnieks gan šos skaitļus atļautos apšaubīt – vismaz uz aci pirmajā dienā ar festivāla teritoriju iepazinās tikai kādi pāris tūkstoši apmeklētāju, un tikai piektdien šis skaitlis varētu sasniegt minētos 8000. Tiesa, noslēdzošā BBP diena bija plaši apmeklēta (it īpaši krievu grupas Zveri uzstāšanās laikā) – daudzgalvainais pūlis lēšams ap 35 000–45 000 cilvēkiem.

No muzikālā piedāvājuma viedokļa viss bija kārtībā – uz abām skatuvēm vai sešās BBP teltīs katrs varēja atrast sev kaut ko piemērotu. Ja kādam apnika mūzika, varēja rast sev arī citas izklaides iespējas, piemēram, virpuļot karuseļos vai piedalīties dažādās atrakcijās. Apmeklētāji noteikti vēlētos, lai brāļi Mediņi pārdomātu un arī nākamgad BBP tomēr būtu.