Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Sieviete, kura no ceļotgribētājiem izkrāpa teju 11 tūkstošus, pavadīs divus gadus cietumā

© Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi divus gadus ilgu nosacītu cietumsodu kādai sievietei, kura, izmantojot firmu SIA "Anemone Travel" apkrāpa vairākus cilvēkus, kuri ar viņas starpniecību iegādājās tūrisma pakalpojumus, bet iegādāto preci tā arī nesaņēma, liecina publiski pieejamais anonimizētais spriedums.

Tajā norādīts, ka sieviete savas noziedzīgās darbības veica pēc vienotas shēmas, proti, viņa cilvēkiem izrakstīja faktūrrēķinu par ceļojumu, samaksu pieprasīja skaidrā naudā, kuru pēc tam piesavinājās.

Konkrētajā krimināllietā sievietei tika inkriminētas sešas epizodes, kurās visās viņa tika atzīta par vainīgu.

Lielākā summa, ko sievietei izdevās piesavināties no viena cietušā bija 3245 eiro, taču kopumā no sešiem cietušajiem tika iegūti 10 374 eiro.

Apsūdzētā sieviete ar prokuratūru noslēdza vienošanos, kas paredzēja, ka viņai nāksies izciest divus gadus ilgu nosacītu cietumsodu, kā arī viņai tiks piemērots divus gadus ilgs pārbaudes laiks. Tāpat viņai piespriestas 100 stundas ar piespiedu darbu. Sievietei arī nāksies atlīdzināt lielāko daļu no negodīgi iegūtajiem līdzekļiem.