Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Meklē brīvprātīgos emocionālā atbalsta sniegšanai onkoloģiskajiem pacientiem

© Publicitātes foto

Jau trešo gadu uz Latvijas Onkoloģijas centru pie pacientiem dodas brīvprātīgie no biedrības "Svētās Ģimenes Māja". Brīvprātīgie ir blakus smagajā atveseļošanās posmā, lai uzklausītu, mierinātu, palasītu grāmatu, izvestu pastaigā. Biedrības "Svētās Ģimenes Mājas" brīvprātīgo saimē šobrīd ir 80 dalībnieki, bet cilvēku, kuri varētu vienkārši aprunāties ar tiem, kuri cīnās ar diagnozi vēzis, aizvien vēl pietrūkst. Tāpēc biedrība uzsāk jaunas brīvprātīgo grupas apmācības.

Latvijas Televīzijas raidījumu vadītāja Ramona Salmiņa iesaistījās brīvprātīgo kustībā pirms trim gadiem. Ramona apmeklē smagi slimus cilvēkus Paliatīvās aprūpes nodaļā: „Tikšanās ar slimniekiem neiztukšo, bet gluži otrādi, pēc ciemošanās slimnīcā jūtos piepildīta un gandarīta, ka varēju palīdzēt”.

Projekta vadītāja Saiva Luste stāsta, ka pirms trim gadiem dzimusī ideja - izveidot brīvprātīgo kustību Latvijas Onkoloģijas centrā, ir īstenojusies: „Šie cilvēki pelnījuši visus pasaules dārgumus - par to, ka savu brīvo laiku, kurš katram no mums ir visdārgākais, velta slimības skartajiem cilvēkiem - ir blakus, uzklausa un drūmajā ārstēšanas procesā kaut nedaudz ienes gaismas un cerību stariņu Šis svētais mīlestības darbs nebūtu iespējams bez Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas administrācijas un personāla atbalsta. Pateicamies biedrības “Svētās Ģimenes Māja” valdes priekšsēdētājam Andrim Kravalim, sociālo projektu kuratorei Inesei Šveklei, Rīgas Domes Labklājības departamentam, Ziedot.lv un Latvijas Valsts mežu projektu finansiālajam atbalstam. Un, protams, lielākais paldies brīvprātīgajiem!”

Šogad biedrība plāno iesaistīties smagi slimu pacientu atbalstā arī citās slimnīcās. Apmācības notiks ”Svētās Ģimenes Mājā”, Klostera ielā 5, Rīgā.

2.05.2019.

16.00 Ievadlekcija biedrībā ”Svētās Ģimenes Māja”, Klostera ielā 5, Rīgā. Projekta vadītāja Saiva Luste iepazīstinās ar projekta mērķi un uzdevumiem

17.00 LOC galvenā medmāsa Inta Laže - lekcija „Smagi slimu pacientu aprūpe”

18.00 RAKUS kapelānu dienesta vadītāja Inese Lūse - lekcija ”Kā sarunāties ar smagi slimu pacientu”

13.05.2019.

Apmācības notiks Latvijas Onkoloģijas centrā, Hipokrātu ielā 4, Rīgā

16.00 Ķīmijterapeite Signe Plāte - lekcija ”Kas ir vēzis?”

17.00 RAKUS galvenā infektoloģijas māsa Agita Melbārde-Kelmere - lekcija "Higiēnas prasības slimnīcā"

17.30 RAKUS Darba aizsardzības speciālists Natālija Astapova - instruktāža ”Darba aizsardzība un ugunsdrošība”

LOC apmeklējums - iepazīšanās ar centra darbu, vajadzībām, nodaļām, personālu.

15.05.2019.

Apmācības notiks ”Svētās Ģimenes Mājā”,Klostera ielā 5, Rīgā

18.00 Supervizore Anita Kampe - lekcija „Supervīzijas nozīme brīvprātīgo atbalstam”

19.00 RAKUS Kapelānu dienesta vadītāja Insese Lūse - lekcija ”Kā sarunāties ar smagi slimu pacientu

17.05.2019.

Individuālās intervijas organizē projekta vadītājs un koordinators, pieaicinot Biedrības un LOC pārstāvjus. Tiek slēgti brīvprātīgā darba līgumi. Brīvprātīgos nodrošina ar darba apģērbu, darba apliecībām, sedz transporta izdevumus. Tiek organizētas ikmēneša tālākapmācības, supervīzijas, pašpalīdzības atbalsta grupas, integratīvie pieredzes apmaiņas pasākumi.