Pārbaudēs par partiju melnajām kasēm KNAB nav konstatējis korupciju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pabeidzis pārbaudi par izskanējušo informāciju saistībā ar partiju melnajām kasēm, un tās laikā nav saņemtas ziņas par konkrētiem korupcijas faktiem.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūrai LETA pastāstīja, ka birojs pārbaudi veica saistībā ar kādā laikrakstā izplatīto informāciju par pretlikumīgajiem maksājumiem amatpersonām vai par viņu lēmumiem. Par pārbaudes rezultātiem ir informēta arī Ģenerālprokuratūra.

LETA jau ziņoja, ka šā gada aprīlī toreizējais ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Juris Pēda nosūtīja vēstuli KNAB, uzdodot veikt pārbaudi par laikrakstā "Latvijas Avīze" publikācijā minētajiem faktiem saistībā ar partiju melnajām kasēm.

Toreiz Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītāja Žaneta Jaunzeme-Grende laikrakstam tika norādījusi, ka ir zināmi tie cilvēki, kuri tur partiju melnās kases. Viņa asi kritizēja ar politiskajiem spēkiem saistīto uzņēmēju biedrību un partiju dibināšanu, norādot, ka tā "resnie runči" cenšas paturēt valsts "krējuma podu".

"Resnie runči, kuri strādā pēc "skaldi un valdi" metodes un uzskata, ka ar demokrātiskām metodēm neko panākt nevar, ir nobijušies. Ja zūd vara partijām, kurām viņi ir maksājuši, viņiem zudīs iespējas tikt pie izdevīgiem pasūtījumiem. Viņiem vairs nebūs iespējas panākt sev izdevīgu likumu un lēmumu pieņemšanu," tik skarbs vērtējums par dažiem "Par labu Latviju" biedriem bija Jaunzemei-Grendei.

"Par to, ka politiķiem maksā, mēs visi zinām. Zinām arī tos, kuri tur partiju melnās kases. Jā, šādā veidā lēmumu pieņemšana notiek ātri. Bet negodīgi. Ja mēs to akceptējam, mēs nogalinām profesionālismu. Mēs nogalinām valsti," sacīja Jaunzeme-Grende.

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.