Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"McDonald's" plastmasas salmiņi tiks izsniegti tikai pēc pieprasījuma

© Publicitātes foto

Lai mudinātu "McDonald’s" restorānu viesus samazināt plastmasas salmiņu izmantošanu, "McDonald’s" Latvijā uzsāk testu, pasniedzot salmiņus pie dzērieniem tikai pēc īpaša pieprasījuma. No šodienas aktivitāte testa režīmā ir uzsākta "McDonald’s" restorānā Jelgavā. Jūnija sākumā to plānots ieviest arī pārējos "McDonald’s" restorānos Latvijā. Bez salmiņa turpmāk tiks pasniegti dzērieni no "McDonald’s" regulārās ēdienkartes. Atsevišķi dzērieni, kā, piemēram, piena kokteiļi, arī turpmāk tiks pasniegti ar salmiņu.

“”McDonald’s” ir apņēmies rast ilgtspējīgas alternatīvas ierastajiem plastmasas salmiņiem,” saka Vladimirs Janevskis, “McDonald’s” rīkotājdirektors Baltijas valstīs.

“Ņemot vērā visā pasaulē aktuālo tendenci pievērst uzmanību ilgtspējīgiem risinājumiem ikdienā, mēs nepārtraukti strādājam pie tā, lai savos restorānos nodrošinātu videi draudzīgas izvēles iespējas. Šis ir tikai sākums vēl plašākai plastmasas patēriņa samazināšanai mūsu restorānos,” norāda Janevskis.

Izsniedzot salmiņus tikai pēc pieprasījuma, uzņēmums vēlasveicināt jaunu paradumu veidošanos, aicinot viesus izvēlēties dzērienus bez salmiņiem. Testa periods sāksies 9. aprīlī un ilgs 45 dienas. "Mēs ceram, ka viesi šo aktivitāti vērtēs pozitīvi un ka kopā varēsim samazināt plastmasas salmiņu patēriņu,” pauž Janevskis.

Salmiņu izsniegšana tikai pēc pieprasījuma ir daļa no “McDonald’s” globālās apņemšanās veicināt iepakojuma ilgtspēju. “McDonald’s” mērķis visā pasaulē ir līdz 2025. gadam pāriet uz 100% iepakojumu no atjaunojamiem, otrreiz pārstrādātiem vai sertificētiem materiāliem visos “McDonald’s” restorānos pasaulē un nodrošināt šo iepakojumu otrreizēju pārstrādi.