Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NEPLP: Pret nevēlamajiem LTV valdes locekļiem notikusi bezprecedenta "linča tiesa"

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Pret nevēlamajiem jaunieceltajiem Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļiem bija notikusi bezprecedenta "linča tiesa", pauda Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Dace Ķezbere.

Ķezbere atzina, ka pēc LTV valdes locekļu iecelšanas notikušais parādīja, ka atsevišķi politiķi ir gatavi iet pāri jebkurai robežai, - kā attiecībā uz likumā noteiktu neatkarīgu institūciju suverēnu lēmumu pieņemšanu, tā arī attiecībā uz sabiedrisko mediju iekšējiem procesiem.

"Rbeža starp politisko varu un mediju varu ir tikusi pārkāpta, pret nevēlamajiem pretendentiem uzsākot bezprecedenta “linča tiesu” un spiedienu uz neatkarīgu iestādi ar vienīgo mērķi - panākt sev vēlamo rezultātu," atzīmēja Ķezbere.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka par LTV valdes priekšsēdētāju ieceltais Einārs Giels, kurš iepriekš strādāja par mārketinga tirgus datu analītiķi Latvijas farmācijas kompānijā "Olainfarm", nolēmis atteikties no sava amata. No amata atteikusies arī nesen ieceltā LTV valdes locekle digitālās attīstības un satura jautājumos iecelt XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.