Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vidzemē 16 gadus veca meitene mēģina apdzēst kūlas ugunsgrēku un apdedzina seju

© F64

Aizvadītajā diennaktī Vidzemē sejas apdegumus guvusi 16 gadus veca pusaudze, kura mēģināja nodzēst kūlas ugunsgrēku.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi nogādāja meiteni slimnīcā. Kopumā ātrās palīdzības mediķu palīdzība vakar bija nepieciešama četriem cilvēkiem, kuri guvuši traumas, mēģinot apdzēst liesmas. Cietušie guvuši plaukstu, galvas un kakla apdegumus, kā arī saindējušies ar dūmiem.

Mediķi mudina iedzīvotājus nededzināt kūlu, kā arī atcerēties, kas pērnās zāles dedzināšana apdraud ne tikai dabu un īpašumus, bet arī cilvēku veselību un pat dzīvību.

Kā ziņots, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aizvadītajā diennaktī reģistrēts 201 kūlas ugunsgrēks, un to kopēja platība bija vairāk nekā 460 hektāri.

VUGD atgādina: kad iedzīvotāji pamana kūlas ugunsgrēku, nekavējoties jāzvana VUGD uz numuru 112. Iedzīvotājam ir jānosauc konkrēta adrese vai pēc iespējas precīzāk jāapraksta vieta, kur izcēlies ugunsgrēks. Ja iedzīvotājs pats vēlas sākt kūlas dzēšanu pirms ugunsdzēsēju ierašanās, tad ieteicams objektīvi izvērtēt situāciju un pārliecināties, ka dzēšanas darbi neapdraudēs iedzīvotāja veselību un dzīvību.

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ugunskura dedzināšanas dēļ neizceltos postošs kūlas ugunsgrēks.

Kūlas dedzināšana ir aizliegta un apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas.