Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Par Latvijas labāko restorānu atzīts "Vincents"

© AFP/Scanpix

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) rīkotajā restorānu konkursā "Latvijas labāko restorānu ""Top 30"" starptautiska žūrija par labāko atzinusi restorānu "Vincents", otrajā vietā atstājot "Kannas", bet trešajā - "Valtera restorānu".

Kā informēja RTAB pārstāve Anna Blaua, "Latvijas labāko restorānu ""Top 30"" sarakstā no ceturtās līdz desmitajai vietai secīgi ierindoti restorāni "Restorāns 3", "Jonathan Spa restorāns", "St. Petrus", "Faces", "Dome", "Cod" un "Zoltners".

Restorāni tika apbalvoti arī septiņās dažādās specifiskās nominācijās. Nominācijās "Labākais serviss", "Labākie dzērieni" un "Restorāns ar ilglaicīgāko sniegumu" triumfēja kopīgā topa līderis "Vincents", kategorijā "Labākais reģionālais restorāns" uzvaras laurus plūca "Kannas", par labāko šefpavāru tika atzīts Valters Zirdziņš, bet par restorānu ar stabilāko sniegumu - "Restorāns 3".

Kā septiņi labākie jaunie restorāni secīgi tika nosaukti "Max Cekot Kitchen", "Chef's corner", "H.E. Vanadziņš", "Italissimo", "Fish House Brasserie De Luxe", "Aprika" un "Stage 22".

Lai atlasītu labākos 30 Latvijas restorānus, tika vērtēti 60 restorāni visā valstī trīs kārtās. Žūrijas pārstāvji tika aicināti no astoņām valstīm - Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Nīderlandes, Dānijas, Ungārijas, Norvēģijas un Polijas. Žūrijas vidū bija atzīti un godalgoti šefpavāri un īpašnieki, restorānu kritiķi, šefpavāru pasaules čempionāta "Bocuse d’Or" pārstāvji un dalībnieki, viesmīlības eksperti, restorānu vadītāji.

LIAA un RTAB rīkotais "Latvijas labāko restorānu "Top 30"" ir turpinājums portāla "dining.lv" projektam, kas ieguvis nozares atzinību aizvadītos četrus gadus. Projekts realizēts, pateicoties Latvijas aviosabiedrības "airBaltic", automašīnu iznomātāja "Sixt", "Mežpils alus" un alkoholisko dzērienu tirgotāja "Pernod Ricard" atbalstam.