Baltijas jūrā ūdens temperatūra sasniedz 24 grādus

Pateicoties karstuma vilnim, kas pārņēmis Baltijas jūras reģionu, ierasti vēsais Baltijas jūras ūdens ieguvis tropiskajam klimatam tipisko siltumu.

"Augstākā ūdens temperatūra - plus 24 grādi pēc Celsija - nesen reģistrēta Puckas līcī Polijas piekrastē," informē Polijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta speciāliste. "Ūdens pavisam noteikti ir siltāks nekā parasti - tikai retumis Baltijas jūras ūdens temperatūra sasniedz šādu līmeni."

Pēc viņas stāstītā, vasarā ūdens temperatūra Baltijas jūrā pieturas ap vidēji 20 grādiem pēc Celsija.

"Tikai retos gadījumos Baltijas jūras piekrastē Polijā pastāvīgas tropiskā gaisa masas veselu nedēļu uzturējušas vidējo dienas temperatūru 33 līdz 34 grādu līmenī, kā tas ir arī pašreiz," atzīst meteorologs Marcins Čečatka.

Siltāks ūdens, nekā ierasts, šobrīd priecē atpūtniekus arī Igaunijas piekrastē. "Baltijas jūras ūdens temperatūra stipri pārsniedz vidējo rādītāju, un šodien (piektdien) Narvā-Jēsū pludmalē uz Igaunijas un Krievijas robežas ūdens temperatūra sasniegusi 26 grādus," apliecināja Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta pārstāvis Ivo Sāremā.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais