Valsts kanceleja jauniešiem piedāvā darbu

Valsts kanceleja un Ministru prezidenta birojs iesaistījušies jauniešu nodarbinātības iniciatīvas "Pieredze nākotnē" īstenošanā, piedāvājot jauniešiem iegūt darba pieredzi, kas palīdzētu vēlākā karjeras veidošanā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Šobrīd ir iespējams pieteikties četrām prakses vakancēm Valsts kancelejā - lietvedis, tulks, redaktors un sabiedrisko attiecību speciālists.

Portālā "prakse.lv", kas izvēlēts kā iniciatīvas platforma, Valsts kancelejai iesūtīti jau vairāk nekā 30 pieteikumi. Savus pieteikumus joprojām aicināti iesniegt arī citi jaunieši, kas ir ieinteresēti gūt pieredzi centrālajā valsts pārvaldes iestādē, tādā veidā iepazīstoties arī ar valsts pārvaldes darbu.

Valsts kanceleja arī iepriekš atsaucās jauniešu interesei un nodrošināja prakses iespējas. Tā 2010.gada laikā praksi iestādē veikuši jau deviņi jaunieši, tai skaitā divi no ārzemēm.

Viņu pulkam var pieskaitīt arī trīs jauniešus, kas praksē Valsts kancelejā atrodas patlaban - Iveta Šķēle no Vidzemes augstskolas politikas zinātnes programmas iepazīstas ar Politikas koordinācijas departamenta darbu, Džona Hopkinsa Universitātes starptautisko attiecību un starptautiskās ekonomikas maģistrantūras programmas studente Gunta Niparte iepazīst Ministru prezidenta biroja darbu, savukārt Inese Muraškina no Latvijas Kultūras akadēmijas kultūras teorijas un vadībzinības programmas iziet praksi Komunikācijas departamentā.

"Pieredze nākotnei" ir Valsts prezidenta rosināta iniciatīva ar mērķi radīt jauniešiem iespējas iegūt pirmo darba pieredzi, brīvprātīgi darbojoties uzņēmumos, valsts un pašvaldību iestādēs, biedrībās un nodibinājumos. Iniciatīvas partneri ir Ministru kabinets un Valsts kanceleja, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Darba devēju konfederācija un portāls prakse.lv.

Svarīgākais