Pasliktinājusies iedzīvotāju attieksme pret valdības darbu

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi nedaudz pasliktinājusies iedzīvotāju attieksme pret valdības darbu, secināts jaunākajā "DnB Nord Latvijas barometra" pētījumā.

Taču pieaudzis ir to iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka kopējais valsts attīstības virziens ir pareizs.

Savukārt cilvēku noskaņojums par ekonomisko situāciju Latvijā vairākos jautājumos ir stabilizējies.

Pētījuma otrajā daļā pētīti iedzīvotāju uzskati par nekustamā īpašuma tirgu Latvijā un noskaņojums pirms apkures sezonas sākuma un saistībā ar citiem tēriņiem par komunālajiem maksājumiem.

Lai gan vairāki nekustamo īpašumu tirgotāji izteikušies, ka uzlabojami nekustamā īpašuma tirgū gaidāmi jau šogad, lielākā daļa respondentu tomēr pārliecinoši apgalvojuši, ka tuvākajā laikā neplāno pārdot vai pirkt jaunu mājokli.

Latvijā

Valdība 8. oktobrī atbalstīja Labklājības ministrijas sagatavotos grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju iemaksu likmes viena procentpunkta pārnesi no pensiju 2. līmeņa uz valsts nefondēto pensiju shēmu jeb pensiju 1. līmeni. Ministrija anotācijā skaidro, ka tas ļaus īstenot darbaspēka nodokļu samazinājumu un, iespējams, sekmēs nākotnes vecuma pensiju apmēru kopumā.

Svarīgākais