Mainās BBC retranslētājs Latvijā

Lielbritānijas radio programmu "BBC World Service" Latvijā turpmāk retranslēs SIA "RNI Radio".

Aprīļa beigās Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) izskatīja SIA "Krebs TV" iesniegumu par "BBC World Service" retranslāciju Latvijā, kuras termiņš beigsies šī gada augustā, un padome nolēma izsludināt jaunu konkursu.

Šodienas sēdē tika izskatīts vienīgais pieteikums konkursā licences saņemšanai radio programmas retranslācijai 100,5 megahercu frekvencē Rīgā un par uzvarētāju atzina "RNI Radio".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, abos uzņēmumos viens no īpašniekiem ir Raimonds Kreicbergs. 49% SIA "Krebs" kapitāldaļu pieder Kreicbergam, bet 51% - Lielbritānijas pilsonim Ričardam Endrjū Džetsam, savukārt SIA "RNI Radio" puse kapitāldaļu pieder Raimondam Kreicbergam, bet otra puse - Inesei Kreicbergai.

SIA "RNI Radio" reģistrēts 2006.gadā un tā pamatkapitāls ir 2000 latu. 2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 72 400 latu liels un uzņēmums strādājis ar 6790 latu lielu peļņu.

"RNI Radio" pārstāvis Kreicbergs iepazīstināja padomes locekļus ar konkrēto koncepciju, kas paredz "BBC World Service" programmas retranslāciju 24 stundas diennaktī angļu valodā.

Programmas retranslācijas mērķis esot vispusīgi izglītot klausītājus, sniedzot informāciju par notikumiem visā pasaulē.

SIA "Nordecom Media" arī saņēma apraides atļaujas tiesības, lai veidotu televīzijas programmu "Pro 100 TV Latvija". Programmai noteiktais raidlaika apjoms latviešu valodā un svešvalodās attiecīgi 65% un 35%. Mērķauditorijas vecums - no 4 līdz 70 gadiem.

NRTP arī atjaunoja apraides atļaujas trim raidorganizācijām: SIA "Smiltenes TV", SIA "Zemgales novada televīzija" un SIA "Super FM Kuldīga".

Svarīgākais