Uz jaunatnes olimpiādi Sidnejā dosies 11 sportisti no Latvijas

Pasaules jaunatnes Olimpiādē Singapūrā Latvijas komandu veidos 11 jaunieši, kuri Latviju pārstāves septiņos dažādos vasaras sporta veidos.

Atraktīvo komandu veidos peldētāji Gabriela Ņikitina un Pāvels Gribovskis ar treneri Vladimiru Maslovski, riteņbraucēji Lija Laizāne, Kristers Taims, Aleksandrs Kurbadskis un Andris Vosekalns ar treneriem Jāni Veidi, airētāja Elza Gulbe ar treneri Lilitu Krūmiņu, pieccīņniece Sintija Roga ar treneri Juri Krastiņu, šķēpmetējs Intars Ivsejevs ar treneri Guntaru Marksu, burātājs Ronalds Kaups ar treneri Jāni Jēkabsonu un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs ar treneri Aleksandru Žerebkovu. Komandai līdzi brauks ārste Līga Cīrule, badmintona tiesnesis Gunārs Lūsveris un komandas vadītājs Dinārs Doršs.

Komandas prezentācijā ceļavārdus sportistiem teica izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, kā arī LOK atbalstītāji mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmārs Pūķis, AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis un "Swedbank" viceprezidente Oksana Sivokobiļska.

Bet vislielāko godu izpelnījās tieši BMX riteņbraucējs Kristers Taims, kuram tika uzticēts atklāšanas ceremonijā Singapūrā nest Latvijas karogu. Šo lielo godu LOK valde ir uzticējusi tieši Kristeram, jo viņš ir iepriekš demonstrējis augstus rezultātus un ir bijis vairākkārtējs Eiropas čempions savā vecuma grupā, aģentūrai LETA skaidroja Vrubļevskis.

Zināms arī speciāli pasūtīto sportistu ikdienas tērpu ar Latvijas simboliku izskats, jo klātesošajiem improvizētā modes skatē tie tika prezentēti. Tajos iekļauti Latvijas simbolikas motīvi - nacionālās krāsas, ģerboņi un uzraksti "LATVIA", kas tādējādi popularizēs Latvijas vārdu pasaulē un, iespējams, veidos dialogu ar citu valstu pārstāvjiem spēļu laikā, uzskata tērpu veidotājs SIA "Bars.lv" valdes loceklis Jānis Bacāns.

Viņš komentēja, ka esot ļoti patīkami, ka šim pasūtījumam tika izvēlēti tieši Latviešu ražotāji. Bacāns aģentūrai LETA skaidroja, ka, lai arī tērpi ir domāti sportistu ikdienai, nevis sacensībām, tie ir izstrādāti tā, lai sniegtu sportistiem ne tikai labu izskatu un atpazīstamību starptautiskajā pasākumā, bet arī nodrošinās sportistiem komfortu un nekarsēs Singapūras klimatā. Tas panākts ar jaunievedumiem šķiedru un materiālu izvēlē.

Lai nodrošinātu jauniešu dalību šajās pasaules mēroga sacensībās, LOK apvienoja gan valsts, gan arī privātuzņēmēju līdzekļus.

Kā ziņots, jaunatnes Olimpiāde Singapūrā notiks no 12.augusta līdz 25. augustam, un tajā sacentīsies sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Singapūrā kopumā plāno piedalīties 3600 sportisti 26 sporta veidos.

Jau ziņots, ka otrās jaunatnes vasaras olimpiskās spēles 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Naņdzjiņā.

Tikmēr 2012.gadā pirmās jaunatnes ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā. Šajās spēlēs būs septiņi sporta veidi - biatlons, bobslejs, slēpošana, kērlings, hokejs, kamaniņu sports un ātrslidošana.

Svarīgākais