Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jurkāns par skandalozo interviju: Cilvēki LTV studijā bija priecīgi

© F64

Bijušais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns no Maskavas saņēma ielūgumu sniegt interviju Krievijas medijam Russia Today. Radio Baltkom Jurkāns pastāstīja, kā tika organizēta intervija, kas sabiedrībā izsauca lielu rezonansi.

"Man piezvanīja no Maskavas, no "SophieCo" raidījuma biroja, parunāt par ES NATO, Krievijas tēmu un citiem aktuāliem jautājumiem. Es paskatījos, uzzināju, ka ir tāds raidījums, tur tiek intervēti zolīdi ļaudis, pēdējā intervija bija ar Čehijas prezidentu. Vēl jo vairāk - intervija angļu valodā.

Viņi piezvanīja, atklāja, kad ir intervija Zaķusalā. Es atnācu uz LTV studiju. Viss notika kulturāli, cilvēki bija priecīgi, pat grimmētāja. Mani sagrimmēja, kā vajag. Vienīgā problēma bija tāda, ka monitorā es redzēju tikai sevi. Parunājām un es aizgāju mājās. Par pārējo - kā un kas organizēja interviju - es nejautāju. Domāju, ka tas ir bizness. Diez vai mūsu televīzijā labi dzīvo," pauda Jurkāns.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā no Latvijas Televīzijas studijas pārraidīta intervija Krievijas televīzijas kanālam "Russia Today" ar Jāni Jurkānu. Pirmdien paziņojumā "Facebook" Latvijas Televīzijas pārstāvji uzsvēra, ka to uzskata par nepieņemamu, kā arī neatbalstāmu un neattaisnojamu praksi.

"Facebook" paziņojumā tika uzsvērts, ka ne Latvijas Televīzijas vadība, ne Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadība par to nebija informēta.

Avots