Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

FKTK brīdina par nelicencētu ieguldījumu pakalpojumu sniedzēju

© F64

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par nelicencēta ieguldījumu pakalpojumu sniedzēja "Vivat Multitalent" ("Vivat Verwaltungs") piedāvātajiem ieguldījumu pakalpojumiem tās tīmekļa vietnē "www.multitalent.ag/lv/" vai pie individuāliem pārstāvjiem Latvijā.

FKTK norādīja, ka minētajam pakalpojumu sniedzējam nav tiesību nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakus pakalpojumu sniegšanu Latvijā.

Pēc FKTK vēstītā, "Vivat Multitalent" aicina iedzīvotājus veikt ieguldījumus, pieņemot no tiem naudas līdzekļus un solot procentu maksājumus. Taču kompānija nav saņēmusi nepieciešamo atļauju ieguldījumu un ieguldījumu blakus pakalpojumu sniegšanai Latvijā, tādējādi tā nav tiesīga piedāvāt ieguldījumu pakalpojumus Latvijas iedzīvotājiem un izsludināt atmaksājamo līdzekļu pieņemšanu un pieņemt tos, kā arī maksāt par tiem procentus. Jebkuras darbības, kas ir saistītas ar finanšu pakalpojumiem, bez attiecīgas atļaujas jeb licences ir aizliegtas.

Gadījumā, ja ir nodarīti zaudējumi vai ir aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina vērsties policijā.

Tāpat FKTK aicina ikvienu personu, kura vēlas izmantot finanšu pakalpojumus, pārliecināties, vai iespējamais pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs sniegt šādus pakalpojumus Latvijā.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus, FKTK rekomendē doties uz banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas saņēmusi attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

Informācija par licencētām ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, kā arī informācija par ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem no citām dalībvalstīm, kam atļauts sniegt pakalpojumus Latvijā, ir pieejama FKTK tīmekļa vietnē.