Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aptauja: Swedbank lieto katrs trešais Latvijas iedzīvotājs

© Reuters/Scanpix

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju izmanto vien četru banku pakalpojumus, liecina socioloģisko pētījumu kompānijas SKDS pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Uz jautājumu, kuru banku pakalpojumi ir izmantoti pēdējā gada laikā, 65,3% aptaujāto ir minējuši "Swedbank", 33,3% - "SEB banku", 23,6% - banku "Citadele", bet 15,7% - "Luminor Bank".

Savukārt citu banku popularitāte ir krietni mazāka, tostarp "PrivatBank" pakalpojumus pēdējā gada laikā izmantojuši 2,8% iedzīvotāju, "PNB bankas" - 2,1%, "BigBank" Latvijas filiālēs - 2,1%, "BlueOrange Bank" - 1,6%, bet "Meridian Trade Bank" - 1% aptaujāto, kamēr citas bankas minējuši mazāk nekā 1% aptaujas dalībnieku.

Situācija īpaši nav mainījusies arī salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu aptaujām. Gan 2018., gan 2017.gadā analogās aptaujās pirmajā vietā starp biežāk minētajām bankām bija "Swedbank", otrajā - "SEB banka", bet trešajā vietā - banka "Citadele". Savukārt ceturtajā un piektajā vietā iepriekš bija "DNB Bank" un "Nordea", kuru Baltijas biznesus apvienojot, dibināta "Luminor Bank".

Populārāko banku reitings nemainās arī vērtējot aptaujātos pēc tautības, vecuma, nodarbošanās un ienākumu līmeņa vai dzīvesvietas.