Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

19% Latvijas iedzīvotāju ierīču aizsardzībai neizmanto nevienu drošības metodi, liecina aptauja

© Pixabay

Piektdaļa jeb 19% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ierīču aizsardzībai neizmanto nevienu ierīcē piedāvāto drošības metodi, liecina elektroierīču ražotāja "Samsung Electronics Baltics" aptaujas dati.

Lielākā daļa no tiem ir gados vecāki cilvēki.

Aptaujā noskaidrots, ka bez drošības metodes telefonā iztiek 7% aptaujāto jauniešu vecumā no 18 līdz 29 gadiem, bet vecumā virs 40 gadiem tie ir 50%.

Tāpat aptaujas rezultāti atklāj, ka populārākās metodes, ko izmanto telefonā esošo datu aizsardzībai izmanto Latvijas iedzīvotāji, ir PIN kods (27%), pirkstu nospieduma atpazīšana (24%) un figūras zīmējums (10%). Savukārt visretāk lietotās drošības metodes ir acs zīlītes skenēšana, ko izmanto vien 1% Latvijas iedzīvotāju, un sejas atpazīšanas funkcija (3%).

"Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns sacīja, ka iespēju, kā aizsargāt telefonā esošos datus, ir daudz, un cilvēki var izvēlēties, kura aizsardzības metode vai pat vairāku metožu kombinācija viņiem šķiet ērtāka. "Nevajadzētu aizmirst, ka, nonākot nepareizajās rokās, telefons bez drošības koda vai citas metodes būs kā atvērta grāmata - visi jūsu kontakti, fotoattēli, piezīmes, sociālo tīklu profili un citi ierīcē esošie dati būs brīvi pieejams svešiniekam," atgādināja Ķikāns.

Aptauju pēc "Samsung Electronics Baltics" pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu kompānija "Norstat" 2019. gada martā, aptaujājot vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotāju.

"Samsung Electronics Baltics" reģistrēts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,703 miljoni eiro.