Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

2020.gada budžeta izstrādes laikā sāks veselības nozares izvērtējumu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

2020.gada budžeta izstrādes laikā tiks sākts veselības nozares izvērtējums un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) jomu finansēšanas analīze, paredzēts Finanšu ministrijas rīkojuma projektā par 2020.gada budžeta sagatavošanas grafiku.

2020.gada budžeta pieņemšanas grafiks tiks skatīts nākamajā otrdienā, 19.martā, Ministru kabineta sēdē.

No rīkojuma projekta izriet, ka, izstrādājot budžeta likumprojektus, turpināsies nozaru finansēšanas politiku pārskatīšana. Plānots uzsākt veselības nozares izvērtējumu, padziļināti pārskatot stacionārās veselības aprūpes finansēšanas efektivitāti, kā arī veikt IZM pārraudzībā esošo jomu finansēšanas analīzi.

Tāpat paredzēts pārskatīt nozaru funkciju izpildes efektivitāti un sniegt priekšlikumus to pilnveidei, kā arī veikt līdzšinēji piešķirtā finansējuma nozaru ministriju prioritārajiem pasākumiem izlietojuma izvērtējumu.

Tiks arī turpināta horizontāla valsts budžeta programmu pārskatīšana, sniedzot izvērtējumu un priekšlikumus preču un pakalpojumu centralizētas iegādes paplašināšanai, valsts budžeta finansēto funkciju ekonomiskākai un racionālākai īstenošanai, administratīvā sloga mazināšanai un "nulles budžeta" principa ieviešanai atsevišķām valsts budžeta programmām vai apakšprogrammām.

Priekšlikumus par prioritārajiem pasākumiem un to īstenošanai nepieciešamo finansējumu Finanšu ministrijā būs jāiesniedz līdz šā gada 15.jūnijam.

Tāpat 2020.gada budžeta pieņemšanas grafiks paredz, ka nākamā gada budžeta izstrādes aktīvākais periods būs augusts un septembris, bet Saeimā 2020.gada budžeta projekts un to pavadošā likumprojektu pakete varētu nonākt 11.oktobrī.