Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Balticovo" būvēs 8 miljonus eiro vērtu vistu kūti, lai turētu vistas bez sprostiem

© F64

Olu un olu produktu ražošanas uzņēmums "Balticovo" nākamnedēļ, 19.martā rīkos kapsulas svinīgo iemūrēšanu jaunās ārpus sprostiem turēto vistu kūts pamatos Iecavā.

"Balticovo" padomes priekšsēdētājs Valdis Grimze, padomes loceklis Mhitars Mhitarjans un komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps svinīgajā pasākumā plašāk iepazīstinās ar projektu. Pasākumā piedalīsies arī Iecavas novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks.

"Ārpus sprostiem turētu vistu kūts būvniecība ir ieguldījums nākotnē un atbilde uz pieprasījuma palielināšanos pēc kūtī dētām olām Skandināvijas valstīs un Rietumeiropā. Tās ir lielas investīcijas - projekta realizācijā paredzēts ieguldīt vairāk nekā astoņus miljonus eiro, bet šis solis ir labi pārdomāts un apliecina "Balticovo" gatavību pāriet uz ārpus sprostiem dētu olu ražošanas palielināšanu, lai nodrošinātu arī Latvijas un Baltijas tirgus pieprasījumu mirklī, kad tas pieaugs," skaidroja Auškāps.

Svinīgā ceremonija notiks Iecavā, "Balticovo" teritorijā, 19.martā plkst.10.

LETA jau pērn ziņoja, ka "Balticovo" plāno ieguldīt vairāk nekā astoņus miljonus eiro ārpus sprostiem turētu vistu olu ražošanas attīstībā Iecavā - uzņēmums plāno izveidot vietu 260 000 putnu, lai ražotu kūtī turētu vistu olas.

Tāpat vēstīts, ka "Balticovo" apgrozījums 2017.gadā bija 52,3 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 10,8 miljoni eiro, kas ir četras reizes lielāka nekā 2016.gadā.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir "BCO", kam pieder 95,42% akciju. "Balticovo" 2017.gadā strādāja 283 darbinieki.