Apdegumu centrā nonākuši divi plašus apdegumus guvuši vīrieši

Nepieciešams rast papildu finansējumu konsulātu darbinieku skaita palielināšanai NVS valstīs, lai atvieglotu vīzu saņemšanu; Ārlietu ministrija šim mērķim lūgs valdību rast papildu līdzekļus.

Par to šodien vienojās ārlietu ministrs Aivis Ronis un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC), tiekoties ar tūrisma nozares pārstāvjiem.

Pēc Ārlietu ministrijas aprēķiniem, patlaban aktīvās tūrisma sezonas laikā konsulātu ierobežotās kapacitātes dēļ katru dienu vīzas netiekot piešķirtas aptuveni 200 NVS valstu pilsoņiem. Tādējādi neiekasētā nauda par šīm vīzām sasniedzot aptuveni 250 000 eiro (175 000 latu) mēnesī.

Ronis arī atzina, ka konsulāta darbinieku skaits pēdējo gadu laikā esot samazināts par aptuveni 40%.

Šlesers norādīja, ka konsulāta darbinieku skaitu būtu nepieciešams divkāršot jau šogad un četrkāršot nākamgad. Vicemērs uzskata, ka tā būtu iespēja radīt jaunas darba vietas un "nebremzēt" tūrisma plūsmu.

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) valdes priekšsēdētāja Kitija Gitendorfa norādīja, ka būtiski ir atvieglot tranzīta pasažieru vīzu pieejamību, lai sniegtu iespēju tranzīta pasažieriem "nīkšanas" vietā lidostā uz pāris stundām aizbraukt un iepazīt Rīgu.

Savukārt tūrisma kompānijas "Baltic Travel Group" pārstāvis ierosināja radīt atvieglotus vīzu saņemšanas nosacījumus lielām tūrisma grupām, kas, piemēram, ierodas uz konferencēm un pasākumiem. Patlaban daudzu lielu grupu ierašanās nevar notikt sarežģītās vīzu saņemšanas problēmu dēļ.

Svarīgākais