Ogrē saspridzinās divi zēni

Vakar Ogrē, Birzgales ielā, kādas mājas pagalmā četri zēni ar āmuriņu dauzīja paštaisītu spridzekli, kas uzsprāga. Sprādziena rezultātā divi zēni - deviņus un 12 gadus veci - guvuši ļoti smagas traumas, viens no viņiem ārstējas slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, vienam zēnam, kurš atrodas reanimācijas nodaļā, ir sadragāti divi rokas pirksti un traumēta arī acs. Otrs cietušais zēns slimnīcā ārstē sejas un rokas apdegumus.

Pēc SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" klīnikas "Gaiļezers" direktora Ērika Kalniņa teiktā, pēc negadījuma slimnīcā tika uzņemts smagāk cietušais pacients - 12 gadus vecs zēns - ar plaukstas un acu traumām.

Pēc operācijas Mikroķirurģijas centrā, kur bērnam tika operēti sadragātie rokas pirksti, viņš pārvests uz Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Acu klīniku. Tur tiks operēta acs, kurā sprādziena laikā nokļuva spridzekļa šķembas.

Otrs bērns - deviņgadīgs puika - kura ķermenī nokļuva spridzekļa šķembas, ārstējas Ogres slimnīcā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka ar šiem diviem zēniem palaidnības kopā darīja vēl divi deviņus gadus veci puikas. Viens no viņiem gan bija izbijies un brīdī, kad notikuma vietā ieradās policija, no notikuma vietas jau bija pazudis.

Sākotnēji tika domāts, ka zēni ir darbojušies ar munīciju, taču šī informācija nav apstiprinājusies. Policija uzskata, ka sprādzis paštaisīts spridzeklis. Policisti arī atraduši un izņēmuši āmuriņu, ar ko dauzīts pa šo spridzekli.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess, kura izmeklēšanas gaitā jau nozīmētas ekspertīzes.

Latvijā

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais