Atrodas Ropažos nobadināto suņu kādreizējā saimniece; grib mīluli atgūt

© mežvairogi

Plašu rezonansi guvušajam stāstam par nobadinātajiem suņiem Ropažu pusē ir arvien jauni un jauni pavērsieni. Izrādās suņi savulaik dzīvojuši labticīgā ģimenē, taču saimniece bijusi spiesta no viņiem atteikties pēc traģiskas vīra bojāejas. Tagad kādreizējā dzīvnieku īpašniece vēlas mīluļus atgūt.

Divu nobadināto amerikāņu Stafordšīras terjeru faktiskā saimniece vēlas atgūt izdzīvojušo suņu meiteni Desildu. Tā, atsaucoties uz Latvijas Televīziju, vēsta portāls tvnet.lv.

Kā Latvijas Televīzijai norādot kādreizējā suņu saimniece Anastasija Krasovska, tad viņa suņus atdevusi citiem cilvēkiem personīgas traģēdijas dēļ. Sievietei esot nomiris vīrs, viņa palikusi viena ar trīs mēnešus vecu zīdaini. Kaimiņi esot rakstījuši sociālajam dienestam, ka bērni atrodas briesmās ar cīņas suņiem. Iebildumiem, ka suņi ir socializēti un droši, neviens neesot ticējis. Jaunos saimniekus Anastasija atradusi ar sludinājuma palīdzību.

Laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze jau vēstīja, ka stāsts par abiem amerikāņu Stafordšīras terjeriem Desilldu un Marko ir drūms un pamācošs. Vismaz divas nedēļas suņi bija iespundēti dzīvoklī bez ēdiena, bez ūdens, saimnieku pamesti. Kaimiņi teic, ka sākumā tur bijis arī kaķis. Tas nozīmē, ka suņi viņu apēduši. Laulātam pārim šķiroties, dzīvnieki kļuva nevajadzīgi. Tomēr nav iespējams saprast, kādēļ izvēlēts tik nežēlīgs veids, kā no viņiem atbrīvoties. Esot pāra reizes atbraukuši, konstatēja, ka vēl nav nosprāguši, čipšus paši pagrauza un aizbrauca.

Paralēli kriminālprocesam turpinās arī šīs lietas skaidrošana sabiedriskā kārtā, un viena linča tiesa jau ir notikusi. Tajā pašā dienā, kad stāsts nāca gaismā, sociālajos tīklos tika izliktas divu vainīgo cilvēku bildes. Jauns vīrietis un jauna sieviete. Ar vārdiem un telefona numuriem. Noskaidrot adresi tālāk jau nebija nekas sarežģīts, un kāds to arī izdarīja. Vispirms draudi tika izteikti komentāros, bet pēc tam īstenoti dzīvē. Vīrietis bildēts piekaušanas gaitā. Viņš nepārprotami ir pārbijies, galvā vismaz divas brūces, asinis tek. Spriežot pēc tā, ka viņam kājās nav apavu, visticamākais, suņu atriebēji ieradušies pie viņa mājās. Arī jaunajai sievietei tika draudēts, taču nav ziņu, ka viņa būtu piekauta. Varbūt bērnu dēļ pasaudzēta.

Latvijā

Lai rastu Finanšu ministrijas (FM) noteikto 498 331 eiro ietaupījumu 2025.-2028.gadā ik gadu, Valsts kanceleja (VK) iekšēji vienojusies samazināt izdevumus precēm un pakalpojumiem, tai skaitā ēkas remontdarbiem, pētījumiem un aptaujām, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.