Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

PTAC varēs pieprasīt valsts karoga un vimpeļa paraugus laboratoriskai ekspertīzei

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) varēs pieprasīt valsts karoga un vimpeļa paraugus laboratoriskai ekspertīzei, paredz otrdien valdībā atbalstītie grozījumi kārtībā, kādā tirgus uzraudzības iestādes pieprasa un saņem preču paraugus, kā arī rīkojas ar tiem pēc laboratoriskās vai cita veida ekspertīzes.

Turpmāk minēto kārtību varēs attiecināt arī uz Latvijas valsts karogiem un Latvijas valsts vimpeļiem.

Noteikumi arī paredz, ka Latvijas valsts karoga un Latvijas valsts karoga vimpeļa, kas izņemti kā ekspertīžu paraugi, ekspertīzes tiks veiktas, izmantojot destruktīvas metodes. Tas nozīmē, ka paraugi, kas tiks izmantoti testēšanai, vairs nebūs lietojami kā Latvijas valsts karogs. Līdz ar to, neatkarīgi no ekspertīžu rezultātiem un prasību izpildes pēc ekspertīžu veikšanas konkrētie ekspertīžu paraugi būs atzīstami par turpmākai lietošanai nederīgiem Latvijas valsts karoga likuma izpratnē.

Ekonomikas ministrijā atzina, ka izmaiņas atstās ietekmi uz komersantiem, kuri nodarbojas ar karogu izgatavošanu vai tirdzniecību, lai pielāgotu karogu izgatavošanu precizētajām prasībām. Ministrijā piebilda, ka jaunās prasības neradīs zaudējumus tautsaimniecībai, jo jaunie, prasībām atbilstošie karogi aizvietos neatbilstošos.