Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latgalē avārijā gājuši bojā divi kluba "Krāslava" basketbolisti

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Svētdien kādā ceļu satiksmes negadījumā Latgalē gājuši bojā divi cilvēki, informēja Valsts policijā.

Kā informē Latvijas Basketbola savienība, autoavārijā svētdien gājuši bojā Latvijas Basketbola līgas (LBL) trešās divīzijas komandas "Krāslava" basketbolisti Edgars Gribs un Leonīds Terentjevs.

Likumsargu pārstāve Ksenija Belova skaidroja, ka traģiskais negadījums noticis svētdien ap plkst. 21.20 Ilūkstes novada Šederes pagastā, kad vieglās automašīnas "Audi" vadītājs, braucot no Ilūkstes puses, nav ticis galā ar sava transportlīdzekļa vadību, automašīna iebraukusi pretējā braukšanas joslā un tai sānā ietriekusies smagā mašīna. Notikuma vietā gājis bojā gan "Audi" vadītājs, gan mašīnas pasažieris. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, tiek skaidroti notikuma apstākļi.

Diennakts laikā uz autoceļiem reģistrētas arī piecas avārijas ar cietušajiem - katrā no šiem negadījumiem cietis pa vienam cilvēkam. Latgalē uz autoceļiem cietuši trīs cilvēki, bet Rīgā divi.

Kopumā diennakts laikā Latvijā fiksēti 56 ceļu satiksmes negadījumi - 15 avārijas notikušas Latgalē, 14 Rīgas reģionā, 13 Vidzemē, desmit Zemgalē, bet četras Kurzemē.

Valsts policijas darbinieki par dažādiem Ceļu satiksmes negadījumiem noformējuši 542 administratīvā pārkāpuma protokolus, tostarp 191 - par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.