Bordāns uzskata, ka JKP ir iespējas EP vēlēšanās iegūt vairākas vietas

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) ir iespējas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās iegūt vairākas vietas, šodien JKP padomes sēdē sacīja tās līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Viņš akcentēja, ka arī citās valstīs ir zināms, ka "Latvijas valdības pamatkonstrukcija" ir tapusi JKP birojā un partijas domnīcās, tāpēc arī ir panākts, ka valdībā neietilpst "Kremļa un oligarhu uzturēti politiskie spēki".

Bordāns savu runu sāka, citējot dzejisku darbu, kurā attēlota ātra un spīdoša sākotnējā uzvara un pausts, ka "uzvara drīz būs galīga". Viņš akcentēja, ka JKP nesamierinājās ar piedāvājumu ieņemt Ministru prezidenta posteni, ja ministru amatos tiktu ielikti no oligarhiem atkarīgi cilvēki.

Politiķis pauda, ka JKP savas nostājas dēļ nākas saskarties ar samazgu liešanu uz galvas, nepelnītu kritiku un pilnīgiem izdomājumiem, taču šajā situācijā "suņi rej, bet Jaunās konservatīvā partija iet tālāk".

Kā ziņots, JKP šodien padomes sēdē lems par politiskā spēka vadības pārvēlēšanu un EP kandidātu saraksta apstiprināšanu.

Svarīgākais