Nils Ušakovs Rīgas domi vadīs līdz maijam; kopā ar Ameriku taisās uz Briseli

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija un partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valde nolēmusi aicināt iekļaut "Saskaņas" Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu sarakstā Rīgas mēru Nilu Ušakovu un bijušo vicemēru Andri Ameriku (GKR).

To šodien pēc abu politisko spēku sanāksmēm paziņoja Ušakovs, kurš, pēc neoficiālas informācijas, varētu būt saraksta pirmais numurs.

Iepriekš "Saskaņas" valde kā saraksta līderi EP vēlēšanās bija izvirzījusi Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski.

Ušakovs sacīja, ka visi jautājumi par Rīgas domes vadību arī turpmāk tiks skatīti "Saskaņas" un GKR bloka iekšienē. Pašreizējais mērs domē strādāšot līdz pat EP vēlēšanām.

Rīgas mērs piebilda, ka cīņa pret viņu daudziem politiskajiem spēkiem ir kļuvusi par pašmērķi, un lēmums kandidēt EP vēlēšanās, lai ievēlēšanas gadījumā atstātu Rīgas domes priekšsēdētāja amatu, nācis ārkārtīgi grūti.

Par "Saskaņas" tālāko nākotni un vadību plānots lemt kongresā 8.jūnijā, tātad pēc EP vēlēšanām.

Par EP vēlēšanu saraksta apstiprināšanu "Saskaņa" lems jau ceturtdien, 28. februārī.

EP vēlēšanas notiks maijā.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais