Konkursā uz LTV valdi izvirzīti 11 pretendenti

© F64 Photo Agency

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) konkursa otrajai kārtai izvirzījusi 11 pretendentus uz vakantajiem Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatiem, informēja NEPLP.

No 11 personām septiņas pretendē uz valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatu, bet deviņi - uz valdes priekšsēdētāja amatu. Kopumā pieci pretendenti kandidē uz abiem amatiem.

NEPLP norādīja, ka dalību konkursa otrajā kārtā turpina tie kandidāti, kuru iesniegtie dokumenti atbilst konkursa nolikuma prasībām, apliecina kandidātu atbilstību nolikumā izvirzītajām vispārīgajām prasībām, kā arī saņēmuši augstāko novērtējumu. Novērtējums punktos ietvēra motivācijas vēstules un redzējuma par LTV attīstību trīs gadu periodam izvērtēšanu.

Otrajā kārtā atbilstoši konkursa nolikumam notiks individuālas intervijas ar visiem pretendentiem. Pretendenti, kuri turpinās dalību trešajā kārtā, tiksies ar LTV kolektīvu un piedalīsies noslēdzošajās individuālajās intervijās.

Konkursa nolikums nosaka, ka informācija par konkursa trešajā kārtā iekļuvušajiem kandidātiem tiks publiskota.

Lēmums par kandidātu apstiprināšanu uz vakantajiem LTV amatiem NEPLP ir jāpieņem ne vēlāk kā līdz 29. martam.

LETA jau ziņoja, ka konkursā tika saņemti kopumā 38 pieteikumi. Tostarp saņemti 25 pieteikumi uz katru no minētajiem amatiem, kas nozīmē, ka 12 personas vienlaikus bija pieteikušās uz abiem vakantajiem amatiem.

Tāpat ziņots, ka pagājušā gada 28. decembrī NEPLP kā valsts kapitāldaļu turētāja vienbalsīgi nolēma izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam. NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018. gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.

LTV valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede.

Tāpat ziņots, ka patlaban par LTV pagaidu valdes locekli iecelta LTV satura redaktore Vikija Valdmane-Rozenberga. Viņa LTV valdes locekļa amata pienākumus pildīs līdz brīdim, kad tiks iecelts jauns LTV valdes loceklis.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais