Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Krievijas lidmašīna, iespējams, spiegojusi NATO mācības

Lidmašīna "A 50" © http://www.armybase.us/

Krievijas izlūklidmašīna, kurai 15. septembrī NATO iznīcinātāji neļāva ielidot Latvijas gaisa telpā, iespējams, novērojusi NATO mācības, kas notika Igaunijā.

15. septembrī NATO iznīcinātāji pie Latvijas gaisa telpas pavadīja Krievijas kara lidmašīnu. Tas ir pirmais gadījums, kad Baltijas valstu gaisa telpā patrulējošās NATO spēku lidmašīnas veikušas šādu uzdevumu, informē Aizsardzības ministrija. "Krievijas izlūklidmašīna lidoja virs Baltijas jūras neitrālajā gaisa telpā. NATO Gaisa spēku pavēlniecības Ramšteinā nolēma likt diviem NATO iznīcinātājiem lidot blakus krievu lidmašīnai, lai tā tīši vai netīši neielidotu Latvijas gaisa telpā," Neatkarīgajai sacīja aizsardzības ministra biroja vadītājs Airis Rikveilis.

Krievijas izlūklidmašīna A-50 ir milzīgs lidojošs radars, un tās lidojums dīvainā kārtā sakritis ar NATO militārajām mācībām Igaunijā, kur tiek trenēta NATO gaisa spēku sadarbība ar sauszemes vienībām.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis piektdien LNT raidījumā 900 sekundes atzina, ka šis incidents varētu parādīties NATO sarunās ar Krieviju. Ministrs nekonkretizēja, vai un kā Latvija rīkosies šā incidenta saistībā.