LVM plāno remontēt meža autoceļus

VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) rīko sešus konkursus meža autoceļu remontdarbu veikšanai Latgales un Kurzemes reģionos, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā publicētie sludinājumi.

Latgales reģionā paredzēti četri mežu autoceļu remontdarbu konkursi.

Dienvidlatgales mežsaimniecības Krāslavas meža iecirknī izsludināts konkurss remontdarbu veikšanai, tostarp ceļa klātnes pielīdzināšana septiņu kilometru garumā un planēšana četru kilometru garumā, ar paredzamo līgumcenu 63 270 lati.

Tāpat Dienvidlatgales mežsaimniecības daļā paredzēti autoceļu remontdarbi Viesītes un Ābeļu meža iecirkņos. Plānotie darbi arī paredz ceļa klātnes planēšanu, profilēšanu un pielīdzināšanu desmit kilometru garumā. Konkursa paredzamā līgumcena ir 80 650 lati.

Savukārt Dienvidlatgales mežsaimniecības Seces meža iecirknī un daļā Viesītes meža iecirkņa plānots veikt ceļu remontdarbus par 78 785 latiem.

Ziemeļlatgales mežsaimniecības Lubānas meža iecirknī LVM plāno veikt meža autoceļu remontdarbus 96 358 latu vērtībā.

Katra Latgales reģiona piedāvājuma nodrošinājumam LVM kontā jāiemaksā 500 latu. Piedāvājumi konkursiem jāiesniedz līdz šā gada 26.jūlijam.

Kurzemes reģionā LVM rīko divus autoceļu remontdarbu konkursus. Abi konkursi paredz darbu veikšanu Ziemeļkurzemes mežsaimniecībā - Mētru un Rindas meža iecirkņos. Konkursu paredzamās līgumcenas un nodrošinājuma informācija nav publicēta. Piedāvājumi abiem konkursiem jāiesniedz līdz šā gada 27.jūlijam.

Kā ziņots, LVM 2009.gada apgrozījums bija 156 miljoni latu, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2008.gadā, tāpat uzņēmums pērn nopelnījis 33,2 miljonus latu, kas ir par 36% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina auditētie rezultāti. LVM valdījumā atrodas 1,37 miljoni hektāru valsts mežu.

Pērn mežs atjaunots 11 720 hektāru platībā, savukārt jaunaudžu kopšana veikta 20 012 hektāru platībā. Ekspluatācijā nodoti 376 kilometri meža ceļu, kas iekļauti uzņēmuma bilancē un kuru būvniecībā investēti 10,6 miljoni latu. Būvniecības procesā atrodas objekti ar kopējo garumu 395 kilometri.

LVM īsteno meža īpašnieka funkcijas valsts mežu apsaimniekošanā un aizsardzībā. LVM pamatuzdevums ir sniegt īpašniekam un sabiedrībai lielāko vērtību, ko var radīt ilgtspējīga meža īpašuma apsaimniekošana. 100% LVM akciju pieder valstij, to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2009.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" LVM ar uzņēmuma vērtību 403 miljoni latu ierindojas 3.vietā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.